spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitate11 cai au fost capturați de pe străzile din Târgu Jiu. Campanie...

  11 cai au fost capturați de pe străzile din Târgu Jiu. Campanie de informare în rândul proprietarilor

  cai pe stradaPrimăria Târgu-Jiu demarează, de astăzi, o campanie de informare printre proprietarii de cai din Târgu-Jiu, pentru a nu-i mai lăsa liber pe străzi. „Vrem să-i sensibilizăm și să-i conștientizăm, pentru a avea grijă de aceste animale, pentru că prezența lor, mai ales pe timp de noapte, este un pericol real pentru participanții la trafic”, a spus Alexandru Zaharia, directorul Edilitara.

  11 cai în adăpostul primăriei

  11 cai se află în adăpostul primăriei din zona Drăgoieni. „O echipă de medici veterinari a trecut la verificarea lor, să vadă dacă sunt cipați. Se va trece la ciparea lor, dacă nu sunt înregistrați, iar proprietarii care vor să-i revendice trebuie să achite costurile de microcipare”, a mai spus Alexandru Zaharia.

  Caii ar putea fi dați gratuit în posesia unor iubitori

  Aproximativ 70 de cai au fost prinși plimbându-se nesupravegheați pe străzile din Târgu-Jiu în acest an. Animalele reprezintă un mare risc în trafic. Ultimul accident a avut loc în Lelești, unde o mașină a fost avariată, iar animalul a murit. „Amenda de la Poliția Locală, cu taxa de gloabă și perioada de cazare nu depășește valoarea animalului. Atunci, proprietarul nu va veni să-l revendice, rămânând ca noi să-l încredințăm cuiva chiar și gratuit”, a mai precizat Alexandru Zaharia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: