spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateCât costă fișa medicală pentru permisul de conducere eliberată de Spitalul Județean

  Cât costă fișa medicală pentru permisul de conducere eliberată de Spitalul Județean

  Gorjenii care vor să obțină permisul de conducere sau să-l preschimbe și au nevoie de fișa medicală auto se pot adresa cabinetelor din Ambulatoriul (Policlinica) Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu. Prețul unei fișe medicale pentru permis categoria B este 80 lei.

  „Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, prin Ambulatoriul de specialitate, se numără printre unităţile de asistenţă medicală autorizate pentru examinarea ambulatorie a candidaţilor la obţinerea permiselor de conducere. Potrivit reglementările legislative în vigoare, cel care dorește să obțină permisul de conducere trebuie să fie apt din punct de vedere medical şi psihologic. Mai mult, prelungirea valabilităţii permisului de conducere (preschimbarea) este condiţionată de întocmirea fişei medicale auto, de efectuarea analizelor medicale pentru permisul auto, investigaţiile fiind corespunzătoare categoriilor de permis deţinute“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Eliberarea fișei medicale durează aproximativ o oră

  Persoanele care solicită eliberarea fișei medicale au prioritate. „În Policlinica Spitalului Județean, gorjenii își pot face foarte repede fișa pentru obținerea permisului de conducere sau preschimbarea lui. Costă 80 lei și timpul de așteptare este mic. În maximum o oră, solicitantul pleacă din Policlinică, având fișa gata. Persoanele care vin să își facă această fișă au prioritate la cabinetele unde li se face consult“, a spus Mihaela Popa, asistentul medical coordonator al Ambulatoriului SJU Târgu-Jiu..

  Aproape 450 de fișe medicale au fost eliberate

  Aproape 450 de fișe medicale au fost eliberate de la începutul anului și până în prezent. „De la începutul anului și până în prezent am eliberat 436 de fișe, iar în cursul anului 2020 un număr de 622. În Ambulatoriu se lucrează în intervalul orar 07:00 – 15:00, de luni până vineri. Cei care au nevoie de această fișă, se prezintă la Policlinică, cu adeverința de la medicul de familie și achită taxa, după care sunt îndrumați spre cabinetele medicale”, a mai precizat Mihaela Popa.

  Fişa medicală auto necesară pentru obținerea sau preschimbarea permisului de conducere a unui autovehicul, unei motociclete sau a unui moped, presupune consultații medicale pentru specialitățile reglementate prin lege, respectiv: medicină internă, ortopedie, neurologie, psihiatrie, oftalmologie, ORL, fiind închisă de către medicul coordonator şi ştampila unităţii medicale, autorizată de către Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia Rutieră – Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

  Valabilitatea rezultatelor examinărilor medicale este de 6 luni de la data emiterii fişei medicale de către unitatea de asistenţă medicală ambulatorie autorizată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!