spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitateCine decide dacă postul de șef de la Poliția Locală va fi...

  Cine decide dacă postul de șef de la Poliția Locală va fi sau nu scos la concurs!

  Postul de șef al Poliției Locale Târgu Jiu nu poate fi scos, momentan, la concurs. Primarul Marcel Romanescu susține că a solicitat clarificări la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, răspuns de care depinde organizarea concursului.

  Funcția deținută în prezent de Florin Băluță ar urma să fie ocupată doar până la revenirea pe post a fostului șef, Florin Urdea. Nemulțumit de activitatea actualului șef de la Poliția Locală Târgu Jiu, Marcel Romanescu ia în calcul posibilitatea de a-l schimba, din funcție, pe Florin Băluță.

  Organizarea unui concurs ar fi cea mai utilă variantă, însă, fiind vorba despre o funcție vacantă temporar, Agenția Națională a Funcționarilor Publici are ultimul cuvânt. Șef pe un an și jumătate “Contractul de muncă al domnului Florin Urdea este suspendat. A făcut o solicitare încă din luna noiembrie 2020 pentru prelungirea suspendării pentru următorii doi ani de zile, ceea ce, așa cum spune Codul Administrativ, ne-ar permite să scoatem la concurs, pe perioadă determinate, postul de director executiv la Poliția Locală Târgu Jiu. Am făcut deja o adresă pe care am înaintat-o Agenție Naționale a Funcționarilor Publici, așteptăm un răspuns. Din punctul nostru de vedere, fiind un post vacant temporar putem organiza un concurs pe perioadă temporară, dar, așteptăm și răspunsul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici pentru că într-o comisie de concurs, organizată de către Primăria Municipiului Târgu Jiu, Agenția Națională trebuie să își desemneze reprezentant. Ne luăm toate măsurile să nu avem probleme! Dar, din punctul nostru de vedere, cel puțin până în 2022, luna noiembrie, am putea ocupa postul cu o altă persoană. Practic vorbim de o perioadă de maxim un an și jumătate. Dacă ni se permite să organizăm concurs durează 45 de zile până la organizarea lui”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!