spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateCum a influențat pandemia turismul din Gorj

  Cum a influențat pandemia turismul din Gorj

  Gorjul, printre județele cu cel mai ridicat nivel al ratei șomajuluiTurismul gorjean a fost afectat de pandemie. Ca și în alte zone din țară, agenții economici au simțit din plin lipsa oaspeților. O analiză a Direcției de Statistică Gorj arată că în luna decembrie 2020 numărul celor care au venit în vizită pe meleagurile gorjene a fost în scădere față de aceeași perioadă a anului 2019.

  “În luna decembrie 2020, în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare turistică existente în județul Gorj, s-au înregistrat un număr de 7416 sosiri ale turiștilor (fiind în scădere cu 5,2% faţă de decembrie 2019), cu un total de 13336 înnoptări ale turiștilor (-22,2%), rezultând un indice de utilizare netă a locurilor de cazare de 16,8%. Pe tipuri de structuri de primire turistică, din numărul total al sosirilor, 66,0% au fost în hoteluri, 6,2% în moteluri, 2,5% în vile turistice, 5,3% în cabane turistice, 45,7% în pensiuni turistice, 46,3% în pensiuni agroturistice şi 10,9% în alte structuri de primire turistică, iar din numărul total al înnoptărilor, 32,0% au fost în hoteluri, 3,2% în moteluri, 2,0% în vile turistice, 2,5% în cabane turistice, 25,4% în pensiuni turistice, 31,2% în pensiuni agroturistice şi 3,7% în alte structuri de primire turistică”, a transmis Direcția de Statistică Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Gorj=potential turistic foarte mare ,insa turismul e de nivel microscopic. Problema principala este aceea a drumurilor. Care e viteza medie legala pe drumul R VilCEA-T SEVERIN si pe drumul FILIASI-PETROSANI? Cum e accesul din Tg jiu la Rinca ? Cum e organizata Ranca dpdv parcari, diversitate oferte de distractie, ETC. ? Mai amintesc zona submontana, manastirile si pe punerea in valoare a lui Brancusi. Raspunsurile la intrebarile astea sunt argumente pentru prima propozitie. Si atunci turistii ocolesc Gorjul ca si destinatie . Dupa incetarea mineritului , ar putea fi o directie de activitate pentru zona noastra.Totul trebuie sa inceapa cu drumurile!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!