spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateCum a influențat pandemia turismul din Gorj

  Cum a influențat pandemia turismul din Gorj

  Gorjul, printre județele cu cel mai ridicat nivel al ratei șomajuluiTurismul gorjean a fost afectat de pandemie. Ca și în alte zone din țară, agenții economici au simțit din plin lipsa oaspeților. O analiză a Direcției de Statistică Gorj arată că în luna decembrie 2020 numărul celor care au venit în vizită pe meleagurile gorjene a fost în scădere față de aceeași perioadă a anului 2019.

  “În luna decembrie 2020, în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare turistică existente în județul Gorj, s-au înregistrat un număr de 7416 sosiri ale turiștilor (fiind în scădere cu 5,2% faţă de decembrie 2019), cu un total de 13336 înnoptări ale turiștilor (-22,2%), rezultând un indice de utilizare netă a locurilor de cazare de 16,8%. Pe tipuri de structuri de primire turistică, din numărul total al sosirilor, 66,0% au fost în hoteluri, 6,2% în moteluri, 2,5% în vile turistice, 5,3% în cabane turistice, 45,7% în pensiuni turistice, 46,3% în pensiuni agroturistice şi 10,9% în alte structuri de primire turistică, iar din numărul total al înnoptărilor, 32,0% au fost în hoteluri, 3,2% în moteluri, 2,0% în vile turistice, 2,5% în cabane turistice, 25,4% în pensiuni turistice, 31,2% în pensiuni agroturistice şi 3,7% în alte structuri de primire turistică”, a transmis Direcția de Statistică Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Gorj=potential turistic foarte mare ,insa turismul e de nivel microscopic. Problema principala este aceea a drumurilor. Care e viteza medie legala pe drumul R VilCEA-T SEVERIN si pe drumul FILIASI-PETROSANI? Cum e accesul din Tg jiu la Rinca ? Cum e organizata Ranca dpdv parcari, diversitate oferte de distractie, ETC. ? Mai amintesc zona submontana, manastirile si pe punerea in valoare a lui Brancusi. Raspunsurile la intrebarile astea sunt argumente pentru prima propozitie. Si atunci turistii ocolesc Gorjul ca si destinatie . Dupa incetarea mineritului , ar putea fi o directie de activitate pentru zona noastra.Totul trebuie sa inceapa cu drumurile!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: