spot_img
21.9 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitateCum pot fi vizitați pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență

  Cum pot fi vizitați pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență

  Accesul aparținătorilor pacienților în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu permis este de trei ori pe săptămână

  ,,Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a decis aplicarea unor noi reguli privind vizitarea anumitor categorii de pacienți internați în spital, în conformitate cu prevederile legale.

  Astfel, vizitarea bolnavilor internați în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu va fi permisă miercurea, sâmbăta și duminica.

  Sunt permise vizitele unui membru al familiei/aparținătorul legal al pacientului în fiecare zi de miercuri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 15:00 – 17:00, iar timpul maximum alocat vizitei va fi de 10 minute.

  Facem precizarea că un singur aparținător al unui pacient are voie să viziteze bolnavul internat în secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, iar într-un salon va fi permis accesul doar a câte două persoane venite în vizită la bolnavi”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Vizitatorii vor primi echipamente de protecție

  De asemenea, vizitatorii vor primi echipament standard de protecție: mască de protecție, halat și botoși de unică folosință). ,,Trebuie să respecte măsurile de igienă obligatorii pentru prevenirea apariției și transmiterii infecțiilor asociate activității medicale (dezinfectarea mâinilor înainte și după terminarea vizitei). Este interzis vizitatorilor să deranjeze sub orice formă ceilalți bolnavi, să se așeze pe paturile bolnavilor sau să intervină în modificarea poziției paturilor.

  Pe durata programului de vizitare, personalul medical poate solicita membrului familiei/aparţinătorului legal să întrerupă vizita și să părăsească incinta spitalului, în situații de urgență medicală, precum și în cazul în care conduita lor este necorespunzătoare sau prejudiciază efectuarea de manevre și îngrijiri medicale.

  La nivelul Secțiilor Pediatrie, Neonatologie și Compartimentului Chirurgie și Ortopedie Pediatrică se va permite accesul vizitatorilor doar în cazul în care copilul internat este neînsoțit”, a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Vizitarea pacienților în stare gravă

  Vizitarea pacienților critici COVID și Non-COVID, internați în secțiile ATI se va face zilnic, cu respectarea următoarelor condiții: aparținătorul face o cerere scrisă către conducerea unității medicale, cerere care va fi aprobată și de medicul curant/medicul șef de secție și de conducerea unității. Solicitarea va cuprinde obligatoriu numele și prenumele solicitantului, date de contact – număr de telefon, gradul de rudenie cu pacientul, numele și prenumele pacientului și secția unde acesta este internat. Această cerere scrisă va fi transmisă către registratura spitalului. După ce îi este aprobată vizita, vizitatorul este obligat să respecte toate măsurile sanitare care se impun.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!