spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateMedicul chirurg Gheorghe Neață rămâne în arest preventiv

  Medicul chirurg Gheorghe Neață rămâne în arest preventiv

  Medicul Gheorghe Neață, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, rămâne în arest preventiv, după Tribunalul Gorj a prelungit măsura pe o perioadă de 30 de zile. De asemenea, procurorii au extins acuzațiile la adresa medicului, după ce și alte reclamații de luare de mită au apărut la adresa sa.

  Gheorghe Neață a fost arestat preventiv, după ce anchetatorii au prezentat probe concludente privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Rudele unor pacienți au depus plângere împotriva acestuia după ce bolnavii au fost operați de medicul chirurg, dar nu au supraviețuit. Mai mult decât atât, oamenii veneau la medic și se târguiau cu acesta pentru a-și primi șpaga înapoi. „Martorii au denunțat faptele de luare de mită comise de medic ca urmare a faptului că pacienții operați au decedat în urma intervenției chirurgicale, rudele fiind nevoite așadar să solicite înapoierea banilor plătiți în zadar, în contextul în care unii dintre martori nu aveau suficiente resurse materiale, fiind nevoiți să se împrumute pentru banii plătiți medicului, care, în cele din urmă, a restituit sumele încasate“, se arată în încheierea ședinței de judecată de la Tribunalul Gorj, în urma căreia s-a luat decizia arestării preventive a medicului Gheorghe Neață.

  În urma percheziției care a avut loc în cabinetul medicului, a fost descoperită o sumă de 52.200 de lei, 3.400 de euro și 350 de lire sterline, băuturi alcoolice, cafea, țigări și parfumuri. Oamenii legii au găsit sume de bani prin buzunarele halatelor.

  „Organele de presă fac un subiect incendiar“

  Apărătorul lui Gheorghe Neața a motivat în ședința în care s-a judecat arestarea preventivă a medicului că jurnaliștii mai exagerează: „Apărătorul susține că în Târgu Jiu, care este un oraș mic, organele de presă fac un subiect incendiar în care pe undeva și exagerează pentru a avea impact la public“, se arată în încheierea ședinței de judecată.

  Avocatul a mai arătat că medicul este la finalul carierei, că are aproape 65 de ani și că în luna noiembrie se va pensiona, fiind cunoscut ca unul dintre cei mai buni medici chirurgi din județul Gorj.

  Rugăciunea lui Neață

  Anchetatorii au montat microfoane în cabinetul medicului. Acesta rostea în fiecare dimineaţă o rugăciune în care îi cerea ajutorul lui Dumnezeu pentru a-i da mulţi bani şi să fie ferit de procurori: „Suspectul N.G. ora conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: «Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A ….fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, …!»”, au transmis procurorii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: