spot_img
30.3 C
Târgu Jiu
marți, iulie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitatePărinții din Gorj îndemnați să stea de vorbă cu oamenii legii

  Părinții din Gorj îndemnați să stea de vorbă cu oamenii legii

  După campania anti-bullyingul “Cutia elevului” autoritățile lansează un nou proiect, “Mesajul părintelui”. Se merge pe aceiași idee doar că de această dată părintele este cel care poate apela, sub anonimat, la sprijinul oamenilor legii. Cutiile vor fi amplasate în zone publice din oraș pentru ca oricine să aibă acces la ele.

  „Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în perioada 1-10 septembrie a.c., premergător începerii anului școlar 2021-2022. Zilnic, la nivel național, polițiștii din cadrul structurilor de analiză și prevenire a criminalității vor  avea întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line.  Astfel, în cadrul sesiunilor de informare, vor fi transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

  “Lansăm cutia intitulată “Mesajul părintelui”. Este o cutie amplasată în locuri publice în care părinții pot pune mesaje sau solicitări pentru poliție. Mesajele pot să fie anonimate dar să știm în ce situație trebuie să intervenim și unde anume este nevoie de intervenția noastră”, au transmis oficialii IPJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!