spot_img
28.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitatePoliția Locală Runcu are în dotare o mașină electrică în valoare de...

  Poliția Locală Runcu are în dotare o mașină electrică în valoare de aproape 200.000 lei. „Vrem să înlocuim toate mașinile“

  Primăria comunei Runcu este prima instituție din județul Gorj care a achiziționat o mașină electrică.

  Deși valoarea autoturismului este de 190.000 de lei, conducerea primăriei speră ca în câțiva ani să amortizeze investiția: „Costul de achiziţie este de aproximativ 190.000 de lei, pentru această maşină de 204 Cai Putere, dar am oferit un autoturism vechi, Dacia, şi cu toate bonusurile de care am beneficiat am ajuns să plătim 130.000 de lei. Garanţia maşinii este de opt ani. După calculele mele, după patru ani reuşim să amortizăm investiţia şi abia peste patru ani iese din garanţie“, a spus primarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu.

   

  „Costă 15 lei o sută de kilometri“

   

  Conducerea Primăriei Runcu susține că a căutat soluții pentru a reduce costurile și din acest motiv s-a îndreptat către o mașină electrică: „Ideea a venit de la costuri. Căutăm soluţii pentru a face cât mai multe economii la bugetul local. Acesta este primul argument. La momentul de faţă, din calculul făcut de noi, pentru o maşină reuşim să face o economie de aproximativ 30.000 de lei pe lună, asta în condiţiile preţului la combustibil de la sfârşitul anului trecut, dar acum economia este mult mai mare. Să nu mai vorbesc că la maşinile normale avem costuru reviziile, întreţinere şi alte consumabile. La maşina electrică pe care am achiziţionat-o avem doar plăcuţe de frână şi anvelope. Costă 15 lei o sută de kilometri. Plecând de la aceste premise, am luat decizia de a achiziţiona această maşină, pentru că acesta va fi viitorul“, .

   

  Autonomie de aproape 500 de kilometri

   

  Maşina are o autonomie de aproape 500 de kilometri. „Maşina se comportă foarte bine. Merge extraordinar de bine. Are bateriile cele mai mari. Pe toată podeaua maşionii sunt baterii şi are o stabilitate extraordinară. Autonomia este de 480 de kilometri. Maşina nu parcurge într-o singură zi aşa de mulţi kilometri. Încărcarea durează aproximativ patru ore. Este un timp rezonabil“, a mai precizat primarul Adi Câmpeanu.

   

  Primăria Runcu va mai cumpăra două mașini electrice

   

  Conducerea Primăriei Runcu vrea să înlocuiască tot parcul auto cu maşini electrice: „Îmi doresc să schimb tot parcul auto al Primăriei Runcu. Vreau să achiziţionăm în fiecare an câte două maşini electrice. Mă gândesc în primul rând la economiile pe care le putem face, dar şi pentru că poluarea este zero şi ne dorim o comună curată, mai ales că turismul ocupă un loc important în localitatea noastră“.

   

   

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!