spot_img
23.3 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitatePrimăria Peștișani va începe procedura de declasificare a casei părintești a sculptorului...

  Primăria Peștișani va începe procedura de declasificare a casei părintești a sculptorului Constantin Brâncuși

   

  Conducerea Primăriei comunei Peștișani vrea să declasifice casa originală în care s-a născut marele sculptor Constantin Brâncuși, după care să înceapă o procedură pentru identificarea elementelor din lemn. Locuința a fost preluată în patrimoniul Primăriei Peștișani.

  Cosmin Pigui, primarul localității Peștișani, a spus că va demara de săptămâna viitoare procedura de declasificare a casei: „O să încep demersurile pentru declasificarea casei care este monument istoric, dar nu a fost îngrijită de nimeni. La ora actuală, nu pot să intru și să mut măcar o grindă, pentru că este clasificată ca monument istoric. Eu nu pot să intervin cu nimic până când nu se declasifică. După ce se va declasifica, trebuie să văd care sunt elementele din casa originală și după aceea, împreună cu specialiști, să stabilim elementele prin care să punem în valoare casa originală“.

  Sculptorul Florin Codre a vrut să demoleze casa

  Casa a aparținut moștenitorilor lui Constantin Brâncuși. În urma cu mai mulți ani, unii dintre aceștia au decis vânzarea ei pe o sumă modică și un cal către sculptorul Florin Codre. Acesta a venit într-o zi să o încarce într-un camion cu scopul de a o muta la București,. A reușit să demonteze acoperișul, dar reprezentanții Primăriei au intervenit pe motiv că nu are autorizație de demolare. I-au aplicat o amendă și materialele rezultate în urma demolării au fost duse într-un depozit, unde se află și în prezent.

  Toții localnicii din Hobița știu că aceasta este casa în care s-a născut Brâncuși, doar că la cea inițială a mai fost adăugată o cameră.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!