spot_img
22.9 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimul Centru Olimpic de Baschet Juvenil, din țară, se deschide la Târgu...

  Primul Centru Olimpic de Baschet Juvenil, din țară, se deschide la Târgu Jiu

  Vești bune pentru tinerii sportivi din Gorj. Primul centru olimpic de pregătire a copiilor cu performanțe în baschetul juvenil se deschide la Târgu Jiu. Acesta va deservi întreaga regiune a Olteniei și se va adresa tinerilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani.

  Carmen Topală, la Târgu Jiu

  Discuțiile asupra acestui proiect au fost concretizate prin venirea la Târgu Jiu a preşedintelui Federaţiei Române de Baschet, Carmen Topală. Centrul Olimpic își propune să promoveze tinere talente cu performanță în domeniul baschetului juvenil.
  “După rezultatele deosebite obținute cu CSM Târgu Jiu la nivel național, am primit o veste excepțională. Doamna Carmen Topală a venit la Târgu Jiu să ne anunțe că primul centru olimpic de pregătire a copiilor cu performanțe în baschetul juvenil se deschide la Târgu Jiu. A rămas să ne punem de acord în privința acestui parteneriat, care se va încheia cu administrația publică locală. La Târgu Jiu va fi cantonamentul tuturor copiilor talentați, mă refer aici atât la băieți cât și fete, pe grupe de vârstă 9-14 ani. Deci, vom avea o selecție extraordinară și m-aș bucura ca, de data aceasta, cât mai mulți târgujieni să intre în aceste grupe de elită. Vor avea profesori pregătiți în Statele Unite ale Americii, cu coordonatori ale acestui lotul olimpic. Pe de altă parte, am discutat și am înțeles că au avut discuții și la nivel de Inspectorat Școlar. Este posibil ca, în urma acestei vești, clasele cu profil sportiv de la liceele din Târgu Jiu să devină mult mai numeroase. Asta pentru că acei copii care vor intra în acest Centru Național de Pregătire de la Târgu Jiu, vor fi școlarizați pe toate perioada anului în municipiul nostru”, a declarant primarul Municipoului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

  Vor fi 8 centre, la nivel național

  În total, în țară, se vor înființa opt astfel de centre, pe fiecare regiune în parte. “Doamna Carmen Topală mai are în vedere înființarea și altor centre în alte județe, opt la număr, însă primul centru se va deschide la Târgu Jiu. În vizita de la Târgu Jiu doamna Topală a fost însoțită și de cel mai mare antrenor de baschet din Serbia, cel care coordonează Academia de baschet de la Szeged- Ungaria. Cred că acest proiect este extrordinar pentru CSM Târgu Jiu și mai ales pentru tinerii care au o șansă extraordinară de a fi promovați mult mai ușor în loturile naționale ale României”, a mai transmis primarul Municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: