spot_img
37.2 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateRectorul UCB: „Nu a fost o decizie de concediere“

  Rectorul UCB: „Nu a fost o decizie de concediere“

  Luminița Popescu, rectorul Universității „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu, a vorbit, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv, despre decizia de a înceta raporturile de muncă cu opt cadre universitare, printre care se numără și fostul rector și președinte al Senatului, Adrian Gorun.

  Rectorul a spus că a fost vorba de o încetare de drept a raporturilor de muncă : „În conformitate cu legea, rectorul, care este și ordonatorul de credite, este responsabil de veniturile instituției, de modul în care se alocă resursele financiare către cele mai importante departamente din universitate, de tot ceea ce înseamnă chetuirea cu eficiență și economicitate a fondurilor universității, iar în aceste condiții trebuie să am și dreptul de a decide în limitele legii, lucru pe care l-am exercitat. Nu a fost o decizie de concediere. A fost o încetare de drept, fiind întrunite cumulativ condiții de pensionare, vârstă standard de 65 de ani și stagiu minim de cotizare complet“.

  „Relația cu Senatul este corectă“

  Luminița Popescu a mai precizat că are o relație corectă cu Senatul UCB: „Relația cu Senatul este corectă, bazată pe respect reciproc și pe un interes comun pe care îl avem toți: acela de a consolida și dezvolta universitatea, de a pune universitatea în slujba studenților și cadrelor didactice și de a pune universitatea în slujba comunității. Acestea sunt obiectivele noastre“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!