spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitateRugăciunea medicului chirurg acuzat de corupție: „Doamne. Maica Domnului, ferește-mă de procurori“....

  Rugăciunea medicului chirurg acuzat de corupție: „Doamne. Maica Domnului, ferește-mă de procurori“. Sumă fabuloasă găsită în birou

  Medicul chirurg Gheorghe Neață, de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de luare de mită. Ancheta este desfășurată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Medicul chirurg este acuzat de condiționarea actului medical, mai multe plângeri fiind depuse împotriva lui de către pacienți. În urma percheziției, în biroul medicului a fost găsit o adevărată avere. „În dala de 08.07.2021 s-a efectuat o percheziție domiciliară, în cabinetul medicului N.G. din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, fiind găsite sume de bani în valoare totală de peste 71.000 RON, din care 52.200 lei, restul valută (3400 curo şi 350 lire sterline), banii fiind depozitați într-un dulap din lemn situat în cabinetul medical. Au mai fost găsite şi numeroase alte bunuri, cum ar fi: băuturi alcoolice, cafea, parfumuri, ţigări“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

  Procurorul a declarat că, potrivit declarației de avere, medicul deține depozite bancare în cuantum de peste 1.400.000 lei.

  Rugăciunea medicului acuzat de luare de mită

  Medicul Gheorghe Neață rostea în cabinetul său o rugăciune îi cerea ajutorul lui Dumnezeu ca să-l ferească de procurori: „Suspectul N.G. era conștient de activitățile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: „Doamne. Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulți, bine lui A ….ferește-mă de boală, ferește-mă de procurori, …!”.

  Obsedat de bani: „Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez!“

  De asemenea, medicul este înregistrat în timp ce poartă diferite monologuri despre sumele de bani primite sau care aștepta să le primească. „Subțire de tot 4, 5.,6…. Aaa. Bun, mă! Buuun. Mi-a dat 5 milioane, hai .. păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6“.

  Din alt monolog rezultă că medicul era interesat doar de bani: „De pildă, în data de 09.06.2021, la ora 22:45, fiind de gardă, medicului N.G. îi sună telefonul, iar din discuția pe care o poartă rezultă că este chemat la o urgență. Acesta iese din birou şi la ora 23:00 revine în cabinet, unde poartă cu voce tare următorul monolog: «Daca e speranță de ceva bănuți, internez! Dacă nu, nu internez!»“, se mai arată în comunicatul de presă.

  Patru denunțuri împotriva medicului

  Patru denunțuri au fost depuse împotriva medicului.

  „Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea preventivă, pentru 24 de ore, a unui medic chirurg din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Municipiul Târgu Jiu, cercetat pentru mai multe infracțiuni de luare de mită. Reținerea s-a dispus începând cu astăzi, 8 iulie 2021, orele 12:30, până în prezent s-au aprobat în cauză 13 infracțiuni de luare de mită. Inițial au existat patru denunțuri, patru martori denunțători, care au conturat faptul că medicul chirurg respectiv condiționează actul medical, pretinzând și primind sume de bani. Ulterior, potriviți probatoriului administrat în cauză, s-a stabili că este real  ceea ce s-a semnalat inițial, iar în perioada 6 – 16 iunie 2021, din administrarea parțială a probatoriului administrat, a rezultat că medicul chirurg respectiv a primit sume de bani și diferite bunuri, de la un număr de nouă persoane“.

  Găsit vinovat de un caz grav de malpraxis

  Gheorghe Neaţă a fost, o perioadă, director al Spitalului Județean de Urgenţă Târgu Jiu, şi consilier județean din partea PSD și, apoi, PD-l și PNL.

  Medicul chirurg a fost implicat într-un caz de malpraxis, fiind obligat de instanța de judecată să plătească despăgubiri.

  În anul 1999, un pacient operat de medicul Neaţă a rămas paralizat pe viaţă. Ion Milconiu a venit la spital şi a fost operat de subocluzie intestinală. Intervenția a fost făcută de medicul Gheorghe Neaţă. Acesta i-a făcut şi rahianestezia pentru că nu s-a prezentat un medic anestezist.

  După operaţie, pacientul a rămas paralizat, fiind imobilizat la pat. Medicii legiști au constatat că rahianestezia a fost făcută necorespunzător şi aceasta a fost cauza paraliziei. Ion Milconiu a făcut plângere penală împotriva medicului Neaţă. Medicul chirurg a fost obligat în cele din urmă  să-i plătească pacientului despăgubiri de 800 de milioane de lei vechi şi achitarea unei rente viagere de câte trei milioane de lei vechi pe lună.

  Medicul Gheorghe Neață a refuzat să comenteze acuzațiile care i se aduc.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Asta e prada pe ultima tura de garda , ca banuiesc ca nu aici isi facea depozitul de tot ce aduna harciogul. Astfel de specimene nu ar trebui sa aiba drept de practica in Romania si se pare ca oricat de mari ar fi veniturile legale ale unor medici , ei au spaga inoculata in gene si pentru cazurile dovedite ar trebui masuri extreme si dure. La Tg- jiu, practica spagii , se pare ca o obisnuinta punand o pata nemeritata pe obrazul medicilor onesti si deosebiti din care , pot spune ca am cunoscut cativa. Pacientii sunt infricosati de posibile urmari legate de nevoile medicale pe care le au si din aceasta cauza , majoritatea nu reclama conditionarea actului medical de grosimea plicului. Colegiul medicilor , se pare ca aplica principiul…”corb la corb…” . Asa ca procurorii si duritatea aplicarii legii sunt singura speranta pentru disparitia din peisaj a unor astfel de personaje!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!