spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateȘantierul de modernizare a Căii Eroilor este pustiu. De ce s-a blocat...

  Șantierul de modernizare a Căii Eroilor este pustiu. De ce s-a blocat investiția

   

  Nici nu a început bine că lucrarea de modernizare a Căii Eroilor, strada axă care unește operele lui Constantin Brâncuși, pare abandonată. A fost excavată o parte a străzii și cam atât. De mai mult timp, pe șantier nu mai este văzut niciun muncitor.

  Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susține că blocajul a apărut după ce a fost nevoie de efectuarea unei modificări la proiect și se așteaptă obținerea aprobărilor necesare, fiind vorba de o lucrare care este efectuată într-o zonă protejată: „A apărut o modică modificare pe partea de proiectare. Este vorba de evacuarea apelor care era proiectată să se realizeze spre strada Geneva, dar va fi făcută spre Popa Șapcă. În proiectul de ansamblu se menționează realizarea unor pasaje subterane în zona statuii generalului Magheru, iar modul de evacuare a apelor ar fi ridicat o serie de probleme la această investiție viitoare. S-a adus tubulatura și granitul, dar se așteaptă obținerea avizului“.

  Investiția se ridică la două milioane de euro

  Lucrările au început în luna iulie, iar durata de realizare a investiției este de o jumătate de an, însă este posibil ca acest termen să fie prelungit. Proiectul vizează modernizarea carosabilului, a sistemului de iluminat, realizarea de spații verzi și amplasarea de mobilier nou. Investiția în prima etapă, cuprinsă între intersecția cu strada Popa Șapcă și biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel, este de aproximativ două milioane de euro, dar proiectul de modernizarea și punerea în valoare a Căii Eroilor are o valoare totală de 40 milioane de euro. Proiectul este realizat de arhitectul Dorin Ștefan.

   

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Cu câtă nonșalanță și seninătate spune mistrețul asta că lucrarea e oprita fiindcă nu e bun proiectul! Dar de ce a fost începută lucrarea pe un proiect, gresit, dar platit de primărie, stiindu-se că urmează alte investiții în contradicție cu acest proiect, obraznicatura ajunsa primar, nu știe?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!