spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateSute de chiulangii la simularea examenului de bacalaureat

  Sute de chiulangii la simularea examenului de bacalaureat

  Absență în masă la prima probă a simulării examenului de bacalaureat. Aproximativ 900 de elevii de clasa a XII-a, din Gorj, au chiulit la evaluarea competențelor la limba și literatura română.

  Sunt cazuri de licee unde numărul celor testați a mai mic mic decât cel al unei clase, oficialii din educație declarând că de vină pentru situația creată nu este pandemia ci nepăsarea elevilor. Viitori absolvenți de liceu, din Gorj, nu sunt pregătiți să susțină examenele naționale. O demonstrează primele statistici obținute de ISJ Gorj în urma simulării examenului de bacalaureat la prima disciplină.

  În județ, peste 3000 de elevi au fost așteptați să susțină examenul de probă însă aproape 1000 au preferat să spună „pas”. Sunt licee unde în sălile de examen au fost sub 20 de candidați. “Au fost înscriși 3.131 și s-au prezentat 2.272. Un număr mai slab a fost la Colegiul Tehnic Traian Vuia din Târgu Jiu, unde din 166 au absentat 140, la Liceul Bârsești, din 184 au absentat 167. Prezență slabă a fost și la Liceul Tehnologic Turburea, cu 70 înscriși și absenți 61. Au fost și licee în care prezența a fost de 100%: la Bustuchin și Runcu”, a declarat inspectorul școlar Nicolae Negrea, din cadrul ISJ Gorj.

  Nu se trec în catalog

  Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă. Ele sunt comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor. Notele obținute la simulările bacalaureatului 2021 nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: