spot_img
18.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăCulturaObiecte tradiționale gorjenești trimise în Rusia

  Obiecte tradiționale gorjenești trimise în Rusia

  O expoziție de obiecte de artizanat și costume populare specifice Gorjului va fi prezentată în Rusia. Manifestarea este organizată de Ambasada României în Rusia.
  Expoziția va fi prezentată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. La această manifestare tradițională se estimează că vor fi organizate peste 150 de standuri naționale.
  „Marcarea Zilei Naționale a României va oferi un prilej excelent de promovare culturală, inclusiv a specificului tradițiilor locale sau regionale din țara noastră.
  Ambasada României din Rusia dorește amenajarea unui spațiu în incinta instituției cu artefacte reprezentative pentru județele României (obiecte de artizanat, costume populare), unde vor fi invitați oficiali ruși, diplomați străini, dar și cetățeni români care participă la acțiunile organizate la Ambasadă.
  Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj participă la acest eveniment organizat la Moscova pentru a promova tradițiile și obiceiurile din zona noastră. Cel mai important este că reprezentanții Ambasadei își propun amenajarea a unui spațiu permanent în incinta instituției cu obiectele donate de către CJCPCT Gorj și nu doar în luna decembrie 2021“, se arată într-un comunicat al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

  Obiectele vor fi donate Ambasadei României din Rusia

  Instituția va participa cu costume populare, furci de tors, icoane, corn confecționat din cornul unui bou, pristolnic, linguri, ulcele etc.
  „Toate acestea au fost donate de Mănăstirea Polovragi, precum și de meșteri și colecționari din Polovragi, Tismana și Târgu Jiu.
  Menționăm, de asemenea, că obiectele, după prezentarea în expoziție, vor fi donate de Ambasada noastră în cadrul unor acțiuni de caritate“, se arată în comunicatul de presă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: