spot_img
24.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO a închis un grup energetic din cauza vântului

  CEO a închis un grup energetic din cauza vântului

  A lăsat biserica fără curent electricComplexul Energetic Oltenia a fost nevoit să renunțe la un grup energetic, după ce, în Sistemul Energetic Național, a fost preluată, cu prioritate, în ultimele 24 de ore, energia eoliană.

  Capacitatea de producție a centralelor eoliene a trecut de 2.500 de MW. Acest lucru înseamnă, raportat la consum, un procent de 30%, dar și exporturi de 1.500 de MW. Este interesant că, o bună parte din energia eoliană, care are printre cele mai scăzute costuri de producție, este exportată, de fiecare dată, în cantități mari. România importă, în mod cert, la prețuri mult mai mari decât exportă.

  Dat fiind faptul că energia verde este preluată, cu prioritate, în Sistemul Energetic Național, termocentralele pe bază de cărbune de care dispune Complexul Energetic Oltenia au redus producția cu 300 de MW. Este exact cantitatea de energie electrică produsă de un grup. În fapt, chiar a fost scos din producție blocul energetic numărul 7 de la Sucursala Electrocentrale de la Turceni.

  CEO, cel mai mare producător de energie pe cărbune din țară

  În momentul de față, cel mai mare producător de energie pe cărbune din România are în funcțiune 5 blocuri energetice. Sunt două la Termocentrala de la Rovinari, unul la Turceni și câte unul la termocentralele din județul Dolj. Astfel, la Termocentrala de la Rovinari sunt în funcțiune blocurile energetice numerele 3 și 6. La Sucursala Electrocentrale de la Turceni mai este pornit grupul energetic numărul 4. Totodată, la Termocentrala Ișalnița produce energie grupul energetic numărul 7, iar la Sucursala Electrocentrale de la Craiova grupul energetic numărul 1. Și grupurile existente funcționează cu încărcare la doar puțin peste jumătate. Astfel, producția livrată în Sistemul Energetic Național este, în prezent, de puțin peste 800 de MWh. O cantitate mai mică de energie produsă înseamnă vânzări mai mici de curent electric. Termocentralele pe bază de cărbune au ajuns acum pe locul al patrulea, cu doar 10% – 12% din totalul producției de energie din țară.

  De precizat că, de la 1 mai, Complexul Energetic Oltenia și-a propus să livreze cu 300 de MW mai mult în Sistemul Energetic Național, ca urmare a crizei energetice apărute din cauza războiului din Ucraina. Complexul Energetic Oltenia asigură peste 90% din energia electrică pe bază de cărbune produsă în țara noastră.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: