Unul dintre șefii din Complexul Energetic Oltenia cere, în premieră, modificarea de urgență a Planului de restructurare aprobat pentru companie de către Comisia Europeană.

Gabriel Giorgi, noul membru al Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, este de părere că, în cele din urmă, se va ajunge la concluzia că este necesară prelungirea activității grupurilor pe bază de cărbune, în noul context internațional și mai ales pornind de la actuala criză energetică. Momentan, Ministerul Energiei, cel care deține cel mai mare număr de acțiuni la Complexul Energetic Oltenia, nu ia în calcul o astfel de variantă. Gabriel Giorgi este numit de curând în conducerea Complexului Energetic Oltenia și este singurul membru din Consiliul de Supraveghere care are o astfel de poziție. „Este necesar ca acest Plan să fie modificat și activitatea în sectorul minier și la termocentralele pe bază de cărbune să fie prelungită. Nu există o altă soluție în prezent. Nu avem certitudini nici legat de grupurile de gaze, pentru că va fi nevoie de acest tip de combustibil și nu o să iei gazul de la populație, să produci curent electric. Este o situație care trebuie să fie analizată cu mare atenție, pentru că este în joc soarta Sistemului Energetic Național. Eu sunt optimist, pentru că sunt convins că, până la urmă, cei responsabili o să constate că fără CEO nu se va putea”, a declarat Gabriel Giorgi.

Mandat limitat în conducerea CEO

De amintit că Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor CE Oltenia a ales, pentru poziția vacantă din Consiliul de Supraveghere al companiei, pe Giorgi Gabriel Giorgian cu mandat de 4 luni de la data numirii, conform prevederilor OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

„Giorgi Gabriel Giorgian este absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Universității Politehnice Timișoara și ulterior al studiilor de masterat; expert accesare fonduri structurale; managementul contractelor; auditor intern în sectorul public.

A coordonat, timp de 4 ani, Departamentul Tehnic Dezvoltare al societății MINPREST SRV SA și a ocupat o perioadă de 8 ani funcția de Director General al acestei societăți. Alte funcții deținute: Manager proiect POS Mediu, Consilier municipal Târgu Jiu, Consilier județean Gorj, Administrator public în cadrul Primăriei Padeș.

Actuala componență a Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia este: Marcoci Alexandru – președinte, Georgescu Petre Mădălin – membru, Tanasiev Vladimir – membru, Eftenoiu Mădălin-Cornel – membru, Bobu Nicolae – membru, Gătejescu Alexandru Florian – membru și Giorgi Gabriel Giorgian – membru.”, conform Complexului Energetic Oltenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.