spot_img
23.5 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 9, 2023
Altele
  AcasăEducatieZiua Internațională a Femeilor în Știință, marcată la CNTV

  Ziua Internațională a Femeilor în Știință, marcată la CNTV

  Ziua Internațională a Femeilor în Știință, 11 februarie, a fost marcată de elevii și cadrele didactice de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu.
  Egalitatea de gen presupune că atât bărbații cât și femeile au drepturi, responsabilități și oportunități egale, precum și puterea de a-și influența viața și de a contribui la dezvoltarea economică, socială, culturală și politică.
  Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor în Știință, aria curriculară de științe ale naturii, alături de profesori de limba română și Ambasadorii Juniori ai Parlamentului European din cadrul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” au organizat, în data de 10 februarie, timp de două ore, o activitate la care au participat elevii Colegiului. Scopul a fost acela de a conștientiza importanța contribuției femeilor de știință din lume în societate, actorul principal fiind Elisa Leonida Zamfirescu, ingineră și inventatoare româncă, personalitate propusă de UNESCO pentru a fi celebrată în anul 2023 (50 de ani de la moarte), alături de regizorul Liviu Ciulei“, au transmis reprezentanții Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“.
  Programul a cuprins prezentarea unui film despre Elisa Leonida Zamfirescu, realizat de Ambasadorii Juniori ai PE, o dezbatere informală, piesa de teatru „Marie Curie – portret de cercetatoare”, expoziție foto și evocarea unor personalități feminine în știință.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!