spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăEvenimentȘeful Postului de Politie Scoarța, acuzat de comiterea a cinci infracțiuni

  Șeful Postului de Politie Scoarța, acuzat de comiterea a cinci infracțiuni

  Agentul șef adjunct George Petronel Ciulavu, șeful Postului de Politie Scoarța, este acuzat de o serie de fapte grave. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu.

  „La data de 15.10.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului prev. de art. 269 alin. 1 C.p., constând în aceea că un angajat al IPJ Gorj, care are calitatea de agent şef adjunct în cadrul Postului de Poliţie Scoarţa, jud. Gorj, a oferit informaţii unei persoane urmărite într-o cauză penală instrumentată de către IPJ Gorj.

  Din probele administrate în această cauză a rezultat că agentul de poliţie, cu ocazia instrumentării unei cauze penale, a ticluit probe nereale şi a sustras probe din dosarul penal, cu scopul de a sesiza procurorul care supraveghează cercetările cu o propunere de clasare, atestând necorespunzător adevărului în cuprinsul referatului de clasare o situaţie de fapt şi de drept nereală.

  În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de agentul de poliție pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizare a făptuitorului prev. de art. 269 alin. 1 C.p., cercetare abuzivă prev. de art. 280 alin. 1 C.p., sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri prev. de art. 275 alin. 1 C.p., fals intelectual prev. de art. 321 alin. 1 C.p. şi uz de fals prev. de art. 323 C.p.

  La data de 10.12.2020, procurorul a dispus măsura reţinerii suspectului pe o perioadă de 24 ore.

  La data de 11.12.2020, procurorul a dispus, în temeiul art. 309 C.p.p., punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspect pentru infracţiunile menţionate anterior, cu precizarea că este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie de care beneficiază inculpatul pe tot parcursul procesului penal“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Acesta este cercetat în continuare sub control judiciar.

  Persoana pe care polițistul a încerca să o ajute este o femeie, acuzată de lovire și alte violențe.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!