spot_img
13 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăExterneDouă cazuri umane de gripă aviară H5N1

  Două cazuri umane de gripă aviară H5N1

  Fotografie de la RODNAE Productions: Pexels

  Organizația Mondială a Sănătății colaborează cu autoritățile cambodgiene după ce au fost găsite două cazuri umane confirmate de gripă aviară H5N1 într-o familie din țară, anunță dcnews.ro.

  Descriind situația drept ”îngrijorătoare” din cauza creșterii recente a cazurilor la păsări și mamifere, dr. Sylvie Briand, directorul de pregătire și prevenire pentru epidemii și pandemii, a declarat reporterilor într-un briefing virtual că OMS își revizuiește evaluarea riscului global în lumina evoluțiile recente, potrivit Swiss Info.

  Agenția de sănătate a ONU a evaluat ultima dată riscul de gripă aviară pentru oameni ca fiind scăzut la începutul acestei luni.

  Autoritățile cambodgiene au raportat joi moartea unei fetițe de 11 ani din cauza H5N1 și au început să testeze 12 dintre contactele ei. Tatăl ei, care prezenta simptome, a fost, de asemenea, testat pozitiv pentru virus.

  ”Situația globală a virusului H5N1 este îngrijorătoare, având în vedere răspândirea largă a virusului la păsări din întreaga lume și numărul tot mai mare de cazuri la mamifere, inclusiv la oameni”, a spus Briand: ”OMS ia în serios riscul acestui virus și îndeamnă la o vigilență sporită în toate țările”

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: