spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  Acasă Blog

  Buget pentru un prestator de servicii al CEO

  0

  Bugetul de Venituri și Cheltuieli al unuia dintre prestatorii Complexului Energetic Oltenia este finalizat și așteaptă să fie aprobat de către autoritatea de resort. Medserv Min va avea un Buget pentru 2024 bazat pe profit și pe prestarea de servicii medicale către acționarul principal. Acesta este Complexul Energetic Oltenia.

  Sunt peste 9.000 de salariați care beneficiază de serviciile oferite prin intermediul cabinetelor medicale din cadrul carierelor miniere și de la sucursalele electrocentrale. La Medserv Min lucrează peste 100 de angajați. Peste 90% sunt cadre medicale. Unitatea asigură servicii medicale și pentru terți. Bugetul de Venituri și Cheltueili se bazează, însă, în cea mai mare parte, pe încasările de la Complexul Energetic Oltenia.

  Transport asigurat pentru minerii de la Motru

  0

  Minerii din cadrul Bazinului minier Motru vor beneficia de servicii de transport. Se are în vedere închirierea de autorvehicule pentru transportul mixt, prevăzute cu șofer.

  Prestatorii de servicii vor asigura atât transportul de persoane, cât și transportul de materiale. Bugetul pentru a asigura autovehiculele cu șofer este de peste 600.000 de lei. Vor fi servicii de transport pentru următoarele 3 luni, începând cu ultima decadă a lunii aprilie.

  La nivelul subunităților miniere este obligatorie asigurarea de vehicule pentru transportul angajaților de la vestiare la punctele de lucru. De asemenea, echipele de mentenanță și reparații trebuie să ajungă în timp util la utilajele intrate în avarie, astfel încât să fie asigurată activitatea într-un flux continuu.

  Este nevoie ca și materialele pentru reparații să ajungă la utilajele cu probleme. Astfel, periodic se apelează la serviciile de transport ale prestatorilor tradiționali ai Complexului Energetic Oltenia. În lipsa mașinilor cu șofer, activitatea ar fi blocată. Activitatea de transport a fost externalizată din minerit în urmă cu mai mulți ani și, din acest motiv, se lucrează cu prestatori privați.

  Probleme de personal la o termocentrală a CEO

  0

  Contractele pensionarilor de la una din sucursalele din Complexul Energetic Oltenia se apropie de final. Sunt peste 100 de pensionari încadrați la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița. Aici lucrează peste 380 de salariați, iar mai mult de o treime sunt pensionari și angajați din cadrul Minprest Serv Rovinari.

  Contractele celor peste 100 de pensionari sunt încheiate pe perioadă determinată. Au fost prelungite până în luna mai. Așadar, de luna viitoare nu se știe dacă pensionarii vor mai putea lucra la Termocentrala de la Ișalnița. Decizia cu privire la contractele pe perioadă determinată aparține administrației companiei energetice. Aceasta va decide sau nu să mai prelungească toate contractele pensionarilor.

  Problema este că la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița nu se mai produce energie electrică. Anul acesta grupul energetic de la Ișalnița mai mult a stat închis, decât să funcționeze și să producă energie electrică. Norocul energeticienilor de la Ișalnița a fost că în perioada ianuarie – februarie temperaturile au fost scăzute și s-a decis repornirea grupului energetic intrat în rezervă.

  În plus, intenția este ca în perioada următoare să fie luate toate măsurile necesare pentru golirea de cărbune a depozitului care deservește termocentrala de la Ișalnița și începerea pregătirilor pentru construirea grupului pe gaze naturale.

  A furat banii concubinului

  0

  Un bărbat din Romanești a cerut sprijin oamenilor legii, după ce i-au dispărut banii din buzunar. Cea care l-a lăsat fără bani a fost concubina acestuia.

  „La data de 14 aprilie a.c., polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rovinari au fost sesizați prin apelul 112 de un bărbat de 54 de ani, municipiul Târgu Jiu, localitatea Romanesti, cu privire la faptul că, o femeie de 51 de ani, din orașul Rovinari, concubina sa, i-ar fi sustras suma de 2.000 lei.
  Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului, a reieșit faptul că, în urmă cu două zile, femeia a venit la domiciliul apelantului, unde urmau să locuiască împreună, iar la data de 14 aprilie a.c., bărbatul a adormit, având în buzunar un plic ce conținea suma de aproximativ 2.000 lei, iar când s-a trezit a constatat faptul că îi lipsește plicul cu suma de bani, iar femeia nu se mai afla în locuință”, a transmis IPJ Gorj.

  În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

  A furat înghețată

  0

  O tânără s-a ales cu dosar penal, după ce a sustras mai multe produse din incinta unui market din Cătunele.

  „La data de 14 aprilie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Motru au identificat în flagrant delict o tânără de 28 de ani, din comuna Broșteni, județul Mehedinți, în timp ce se afla în parcarea unui market, din comuna Cătunele, având asupra sa mai multe produse, a căror proveniență nu a putut fi justificată.
  Din verificările efectuate s-a stabilit că bunurile (3 sticle cu băuturi alcoolice și 2 înghețate), în valoare de 253 de lei, ar fi fost sustrase de tânără, din incinta marketului, trecând de zona caselor de marcat, fără a le achita.
  Cele cinci produse sustrase au fost restituite reprezentanților societății păgubite”, a transmis IPJ Gorj.
  În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

  error: Content is protected !!