spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 3, 2023
Altele
  AcasăNationalRestricții de tonaj în 15 județe din sudul țării, din cauza caniculei

  Restricții de tonaj în 15 județe din sudul țării, din cauza caniculei

  Circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată, miercuri, între orele 12.00 şi 20.00, pe drumurile naţionale din 15 judeţe din sudul ţării, aflate sub Cod portocaliu de caniculă, anunță news.ro.

  Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), miercuri, în intervalul orar 12:00-20:00, se vor institui restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe sectoarele de drum naţional din judeţele: Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.

  Pe sectoarele de drumuri expres şi autostrăzi din administrarea CNAIR S.A. traficul se va desfăşura în condiţii normale.

  „Aceste restricţii vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, Cod Portocaliu – val de căldură persistent. Măsura este adoptată pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua  rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă”, a precizat CNAIR.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: