spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăNationalRecord negativ pe munte, pentru august: 35 de intervenții Salvamont în 24...

  Record negativ pe munte, pentru august: 35 de intervenții Salvamont în 24 de ore

  Sursa foto: Salvamont România – imagine cu caracter ilustrativ

  O zi de foc a fost pentru salvamontiștii din întreagă țară, aceștia fiind solicitați să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane, recordul negativ al acestei luni, anunță Salvamont România.

  În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 35 apeluri, prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor de la: Neamț, Bacău, Sibiu, Zărnești, Prahova, Bușteni, Maramureș, Mureș, Cluj, Brașov, Râșnov, Caraș Severin, Bistrița Năsăud, Petroșani și Buzău.
  În cazul acestor intervenții au fost salvate 52 persoane, dintre acestea 7 au fost predate la Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.
  S-au mai primit 41 apeluri, prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

  „Dragi prieteni ai muntelui și ai ???????????????????????????????????? ????????????????̂????????????, suntem aproape de finalul lunii ????????????????????????, cea mai grea lună din an pentru salvamontiști, o lună caracterizată prin foarte multe accidente pe munte și cu cel mai ridicat grad de dificultate.
  ????̂????????????????????????????̆ trebuie să conștientizăm că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor, deopotrivă turiști și salvamontiști. Facem eforturi deosebite, ne pregătim permanent, reușim dotări de excepție cu echipament performant de salvare, prim ajutor și intervenție, refacem marcaje și trasee turistice, refacem sau construim refugii de salvare, baze, posturi și cabinete medicale Salvamont, facem acțiuni educative, asigurăm asistența de specialitate, facem patrulări preventive, dar avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră pentru a avea un munte mai sigur și cât mai puține evenimente. Împreună cu celelalte structuri cu responsabilități în salvarea de vieți omenești pe munte, dispeceri SNAU 112 din cadrul STS Serviciul de Telecomunicații Speciale, cei din dispeceratele integrate /comune ISU- SAJ sau dispeceratele Salvamont județene sau cel național, echipajele de pe ambulanțele SAJ sau SMURD, echipajele de pe elicopterele SMURD-IGAV, încercăm permanent să menținem, la cele mai înalte standarde de calitate, desfășurarea activității de ???????????????????????????? ????̂???? ????????????????̦????!” a transmis Salvamont România pe pagina oficială de Facebook.

  Proiect ”-1”

  „Salvamont Româmia a lansat proiectul ”-1” prin care ne propunem ca, împreună cu dumneavoastră, să facem în luna August un pas mic, poate cel mai mic posibil și să reducem numărul de accidente pe munte, de persoane accidentate grav care au necesitat transport cu ambulanțele SAJ, SMURD sau cu elicopterele SMURD-IGAV și de persoane decedate pe munte măcar cu o singură persoană. De peste 25 de ani, de la an la an, numărul de accidente crește constant și îngrijorător și acest fapt trebuie sa fie un mare semnal de alarmă pentru noi toți.” transmite Salvamont România.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!