spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăPoliticGermania şi Japonia vor să-și intensifice cooperarea în sectoarele apărării şi al...

  Germania şi Japonia vor să-și intensifice cooperarea în sectoarele apărării şi al materiilor prime

  Germania şi Japonia intenţionează să-şi intensifice cooperarea în sectoarele apărării şi al materiilor prime, au convenit liderii celor două state în cadrul discuţiilor bilaterale desfăşurate sâmbătă la Tokyo, informează dpa, potrivit agerpres.ro.

  Anul viitor, Forţele armate germane vor trimite din nou o navă în Pacific, care va andoca în Japonia, a precizat cancelarul german Olaf Scholz, numind viitoarea misiune un „angajament faţă de libertatea mărilor”.

  Scholz, premierul nipon Fumio Kishida şi mai mulţi membri ai guvernelor celor două ţări s-au întâlnit în capitala japoneză pentru convorbiri consacrate cooperării pe plan internaţional, în contextul în care Berlinul încearcă să-şi diminueze dependenţa de materii prime din China, pe fondul tensiunilor globale din lanţurile de aprovizionare.

  Tokyo şi Berlinul vor să promoveze noi tehnologii pentru gestionarea riscurilor de perturbări ale acestora, în special în domenii strategice ca mineralele, semiconductorii şi hidrogenul, conform unei declaraţii comune.

  Germania şi Japonia vizează, pe lângă dezvoltarea de surse de materii prime, o cooperare mai strânsă şi în ce priveşte resursele de energie neutre climatic, a menţionat ministrul german al economiei, Robert Habeck, care a purtat convorbiri cu omologul său nipon Yasutoshi Nishimura.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!