spot_img
20.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăPoliticWeber: “La CE Oltenia se pune problema de noi angajări„

  Weber: “La CE Oltenia se pune problema de noi angajări„

  Criza energetică, amplificată de conflictul din Ucraina, modifică poziția oficialilor cu privire la producerea energiei pe bază de cărbune. Uniunea Europeană permite redeschiderea minelor de cărbune pentru a scădea dependența de gazele rusești. În aceste condiții soarta Complexului Energetic Oltenia poate fi schimbată.

  Parlamentarul Mihai Weber, liderul PSD Gorj, susține că, în condițiile actuale, este imperios necesară modificarea planului de restructurare de la CE Oltenia.  „Se deschid ușile. Această perioadă reprezintă pentru noi o uriașă oportunitate. Noi, Gorjul, avem pentru ani buni de zile resursa necesară de cărbune. Trebuie deschise fronturi de lucru. CE Oltenia este un pilon important al SNE și ne asigură o independență energetică. Trebuie o abordare unitară din partea tuturor factorilor de decizie, Directorat CEO-Ministerul Energiei. Aici se pune problema de fonduri financiare, de modificarea acelui plan de restructurare în beneficiu nostru. Există elemente care stau la baza fundamentării unei modificări a acestui plan. Conjunctura actuală permite modificarea axelor care ne permit atragerea de cât mai multe resurse pentru județ”, a declarat Mihai Weber.

  Liderul PSD Gorj susține că prin aprobarea legii privind pensionarea anticipată a angajaților din CE Oltenia, parte din măsurile impuse în planul de restructurare vor fi bifate. Weber este convins că se va pune problema de noi angajări. „Datoria noastră e să venim cu un set de măsuri de sprijin. Nu trebuie să ne referim doar la cei care ies la pensie. Sunt niște angajamente în planul de restructurare de a concedia un anumit număr de angajați, lucru pe care l-am rezolvat prin acea lege , practic, nu mai e nevoie de concedieri ci de angajări. Acum trebuie să găsim oameni care să vină spre CEO. Dacă acest domeniu nu este atractiv, nu are o confirmare clară de viitor, este greu să atragi forță de muncă. Acum vedem ce înseamnă să ai resurse proprii în țara ta și să ai o independență economică”, a mai transmis parlamentarul de Gorj.

  Și liberalii sunt convinși că regândirea strategiei europene cu privire la poluarea mediului poate prelungi activitatea la CE Oltenia. „E un lucru benefic, în sfârșit, s-a înțeles că nu noi suntem marii poluatori. La CE Oltenia s-au făcut investiții pentru desulfurale.  E o gură de oxigen. Putem să nu închidem deloc capacități. Nu cred că mai e nevoie de restructurări după aplicarea legilor”, a declarat Gheorghe Pecingină.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!