spot_img
14.4 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăSocialAu scăpat de infernul din Ucraina

  Au scăpat de infernul din Ucraina

  Drama familiei ucrainiencei Ira Zinatullina, sportiva legitimată la Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu a luat sfârșit. Membrii familiei, aflați la Kiev, au ajuns în orașul lui Brâncuși. Fata povestește că rudele sale au trecut prin momente de neimaginat. Sub teroarea bombelor și a rachetelor, mama și fratele mai mic au crezut că nu vor scăpa cu viață. Deși pe teren sigur, familia tinerei ucrainience nu își revine din șoc.
  Ucraineanca Ira Zinatullina a vorbit despre bucuria de a își revedea familia, aici, la Târgu Jiu, departe de conflicul armat. „Am fost foarte bucuroasă când i-am văzut. Mă bucur că au ajuns cu bine și am reușit să îi salvez, să îi știu în siguranță. Din păcate, fratele meu mai mare, de 18 ani, a rămas în Kiev. Au venit doar mama și fratele mai mic. Erau foarte speriați, foarte stresați. Pentru mama mea este pentru prima dată când călătorește într-o altă țară. Sper să reușesc să o calmez și să se simtă ca și acasă”, susține Ira Zinatullina.
  Sportiva legitimată la CSM Târgu Jiu crede că divinitatea i-a îndreptat pașii către România. „Eu mă gândesc că Dumnezeu a vrut să vin în România. A fost un drum predestinat. Am scăpat de război și am reușit să îmi aduc și familia aici. Cred că asa trebuia să fie, într-un fel, ca să pot să îi salvez. Dacă eram și eu acasă, rămâneam prinși acolo!”, a mai transmis Ira.
  Tânăra ucrainiancă speră la stingerea cât mai repede a conflictului militar. Are acasă rude și prieteni pe care vrea să îi știe în siguranță. În privința viitorului, Ira susține că nu își dorește să mai plece din România. „Am foarte mulți prieteni încă acolo. Vorbesc cu ei. Unii au rămas acasă și dorm în adăposturi, la subsolul blocurilor, caselor, în buncăre, alții au plecat în alte zone unde încă nu sunt probleme. Oricum, le este foarte frică. Sper din tot sufletul să se termine curând și să ieșim învingători din acest război pentru că merităm, ucrainienii merită să scape de acest război! Pe viitor, nu am de gând să mă mai întorc acasă. Probabil mama o să se întoarcă. Eu îmi doresc să rămân în România. Doamne -ajuta dacă aș reuși să îmi conving fratele mai mare să vină la mine, în România”, a mai declarat sportiva legitimată la CSM Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: