spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăSocialCâștigătorii Atelierului Național de poezie “Serile la Brădiceni”

  Câștigătorii Atelierului Național de poezie “Serile la Brădiceni”

  Cea de-a XXIV–a ediție a Atelierului național de poezie ”Serile la Brădiceni” desfășurată online și-a desemnat câștigătorii.
  Premiul național de poezie în sumă de 1000 lei, atribuit unui poet român consacrat acordat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Gorj a fost câștigat de către Horia Gârbea. El este un autor de cărți științifice, poet, dramaturg, prozator, traducător român. Este doctor în inginerie, conferențiar doctor la Universitatea de Stiinte Agronomice și Medicina Veterinara Bucuresti și redactor Luceafarul de Dimineața.
  Horia Gârbea este membru al Consiliului Ununii Scriitorilor din Romania, preedinte secția de poezie Filiala Bucuresti a USR, membru în Comitetul Director al USR și membru în Comisia de Monitorizare, Suspendare și excludere a USR.

  PREMII ȘI DISTINCȚII
  A primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru dramaturgie pe anul 1999.
  Premiul Academiei pentru dramaturgie – 2001.
  Distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler (2004), apoi înălțat în grad de ofițer (2010).
  Premiul Poesis Satu-Mare, Premiul Sudului, Premiul Ion Creangă
  Premiul „Andrei Bantaș” pentru traducere pentru W. Shakespeare, Opere, vol. IV (împreună cu Violeta Popa, George Volceanov)
  Premiul Uniunii Scriitorilor (2015) pentru traducere pentru W. Shakespeare, Opere, vol. VIII și IX (împreună cu Violeta Popa, Lucia Verona, George Volceanov)
  Premiul Uniunii Scriitorilor (2016) pentru Literatură pentru copii.
  Premiile revistei „Luceafărul” pentru dramaturgie și ulterior pentru eseu
  De două ori finalist al Turnirului de poezie „Cununa de lauri”: Olimp – 2011 și Alexandropolis – 2018, Premiul publicului la Turnirul de la Alexandropolis și Premiul „Cununa de lauri” cu echipa Filialei București-Poezie (2018).
  Numeroase premii literare ale unor reviste și asociații: Convorbiri literare, Tomis, Antares, Caligraf, APLER etc.

  Premiul Național pentru critica poeziei în sumă de 1000 lei, atribuit unui exeget specializat în critica poeziei acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a fost câștigat de către Sorin Lavric.

  El este scriitor, traducător român. Este absolvent al Facultății de Medicină (1993) și al Facultății de Filosofie (1996), doctor în filosofie în 2005 , este preşedintele „Centrului de Studii Constantin Noica“ și directorul de Programe Interne al Uniunii Scriitorilor din Romania . În 1997 a devenit redactor la Editura Humanitas, iar din 2003 ține cursuri semestriale la Facultatea de Filosofie București, a căror tematică este axată pe filozofia lui Constantin Noica. În prezent este redactor al revistei România literară.

  LUCRĂRI
  Cartea de Crăciun, Humanitas, 1997.
  Ontologia lui Noica. O exegeză, Humanitas, 2005.
  Noica și mișcarea legionară, Humanitas, 2007.
  10 Eseuri, Humanitas, 2010.
  Glasuri din bolgie, Ideea Europeană, 2018.
  Decoct de femeie, Ideea Europeană, 2019.

  TRADUCERI
  Martin Heidegger, Parmenide, (în colaborare cu Bogdan Mincă), Ed. Humanitas, 2001
  Martin Heidegger, Problemele fundamentale ale fenomenologiei, (în colaborare cu Bogdan Mincă), Ed. Humanitas, 2006
  Colaborează la revistele culturare: România literară, Revista Luceafărul, Idei în dialog si ”Psychologies”.

  Atelierul național de poezie a fost propus și inițiat de managerul CJCPCT Gorj Ion Cepoi în 1997. Atelierul dedicat poeziei s-a organizat online anul acesta, în contextul crizei generate de COVID-19.

  Organizatorii Atelierului Național de Poezie “Serile la Brădiceni” au fost Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Asociația cultural literară “Serile la Brădiceni”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!