spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăSocialCe rol a avut soția fostului ministru al Justiției, Valeriu Stoica, în...

  Ce rol a avut soția fostului ministru al Justiției, Valeriu Stoica, în actul de donație a unui teren în valoare de sute de mii de euro

  O suprafață de teren de peste 2.500 de metri pătrați a fost donată, anul trecut, Primăriei Târgu Jiu de către o fundație condusă de către Maria Banu Ertegun, o filantroapă de origine română, de viță nobilă, care a fugit din România în același tren cu regele Mihai și a cunoscut succesul în afaceri în Statele Unite ale Americii. Dorința sa cea mai mare a fost de a restaura și pune în valoare operele lui Brâncuși din România.

  Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a povestit,  la o emisiune de la Gorj Tv, rolul important pe care l-a avut soția lui Valeriu Stoica: „Avem obligația de a amenaja un parc. Valoarea terenului respectiv este de câteva sute de mii de euro. Noi l-am primit cu titlu gratuit. Am primit o suprafață de aproximativ 2.600 metru pătrați pentru care nu am cheltuit nimic de la bugetul local. Trebuie să recunoaștem meritul unei doamne originară din Târgu Jiu. Este vorba de doamna avocat Irinel Stoica, soția fostului ministru al justiției Valeriu Stoica. Doamna se zbate de 12 ani ca acel teren să revină administrației publice locale. Anul trecut, doamna Irinel Stoica a reușit să convingă reprezentanții Fundației Infinitul și în primul rând pe doamna Ertegun, cea care a finanțat acest proiect, ca să-l doneze cu titlu gratuit municipalității târgujiene, dar a condiționat această donație cu realizarea unui parc. Va fi, cumva, o extindere a parcului existent“.

   

  Fosta conducere a Primăriei Târgu Jiu a refuzat o donație de 1,5 milioane de euro

   

  Președinta Fundației Infinitul a dorit vândă terenul, dar, ulterior, s-a răzgândit: „Fundația Infinitul a achiziționat acum 15 ani acel teren și a venit cu un milion de euro, pentru realizarea unui centru de informare în privința operelor și vieții lui Constantin Brâncuși. Autoritățile de vremea respectivă au refuzat chiar construcția. Contractul respectiv avea o clauză de cinci ani de zile în care era administrat de fundație, după care aceasta revenea municipalității. Administrația târgujiană din perioada respectivă a refuzat acea donație, care consta în teren și clădire. Banii respectivi au fost dați unui mare centru de cercetare al unei universități din Marea Britanie. Doamna Irinel Stoica mi-a povestit această istorie a terenului. După ce administrația târgujiană a refuzat o donație de 1.500.000 de euro, doamna Ertegun i-a transmis doamnei Irinel Stoica să vândă acel teren, să recupereze o parte din bani. Fiind târgujiancă, a găsit o posibilitate de comunicare cu doamna Ertegun și în anul 2020 a convins-o că este o altă administrație, cu o altă deschidere“, a mai spus primarul Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: