spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 16, 2024
Altele
    AcasăEvenimentVideo: Eveniment religios important, în Parohia Săcelu! Protopsaltul Petre Moise, invitat să...

    Video: Eveniment religios important, în Parohia Săcelu! Protopsaltul Petre Moise, invitat să cânte în biserică

    Parohia Săcelu a găzduit luni, în zi de mare sărbătoare, un eveniment religios care s-a organizat în sânul comunității cu invitați de onoare și din afara localității.

    Preotul Vasile Dina din Săcelu a fost sufletul acestui eveniment organizat de Sfânta Parascheva, la care a răspuns prezent atât protopsaltul Petre Moise, cu o voce inconfundabilă, cât și Asociația Uniunea Femeilor din Gorj. De altfel, acest ONG are drept protectoare tocmai Sfânta Parascheva, asta la sfatul preotului paroh de la Săcelu.

    „Pentru ziua de ieri, 14 octombrie 2024, am decis că e momentul să revin în satul românesc adică acolo unde ne avem obârșia majoritatea dintre noi. M-am regăsit printre oamenii care trudesc în acest tărâm carpatin.Tocmai de aceea am luat parte la hramul organizat în Săcelu, județul Gorj, la prăznuirea Sfintei Cuvioase Parascheva. Sunt bucuros că România încă își păstrează identitatea în zona rurală. La ospățul culinar programul artistic a fost încheiat la cerere cu genul muzical de tip belcanto dar am avut grijă si de folclorul autentic, toate acestea fiind realizate după săvârșirea slujbei cuvenite din biserică la care am contribuit ca protopsalt.Cuvintele sunt puține pentru a exprima bucuria simțită. Multumesc de invitație”, a transmis Petre Moise.

    Invitat la eveniment, și anul acesta, a fost Gabriel Nănuți din Plopșoru, cel care organizează anual în localitatea sa „Botezul viilor”, un eveniment cu tradiție în comună.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!