spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateCum se vor acorda bursele elevilor din Târgu Jiu

  Cum se vor acorda bursele elevilor din Târgu Jiu

  Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu va supune aprobării regulamentul pentru acordarea burselor elevilor în anul școlar 2020-2021. Cuantumul acestora va rămâne la fel, respectiv: bursa de performanță-400 de lei/an; bursa de merit-350 de lei; bursa de studiu-150 lei/semestru și bursa socială-240 de lei.

  Bursele de performanță se acordă elevilor care au ocupat locurile I,II sau III la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare organizate de Ministerul Educației. De asemenea, aceste burse se acordă și elevilor care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educației pentru competițiile internaționale.

  Bursele de merit se acordă elevilor din învățământul gimnazial, liceal și preuniversitar care eu media cuprinsă între 9,90 și media 10 la purtare, cel mult 10 absențe nemotivate pe semestru.

  Acordarea burselor de studiu și de ajutor social

  Bursele de studiu se acordă elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele trei luni cel mult egal cu salariul minim pe economie, au media generală cuprinsă între 9,50 și 10, media la purtare 10 și cel mult 10 absențe nemotivate. Valoarea acestora este de 150 de lei/semestru.

  Bursele de ajutor social se acordă elevilor care se încadrează în una dintre următoarele condiții: orfani sau bolnavi de TBC, diabet, boli maligne, insuficiență renală, astm bronșic, SIDA etc sau alte au un handicap locomotor; elevi din mediul rural care sunt școlarizați într-o altă localitate; elevi care provin din familii care nu realizează un venit net mediu lunar, pe ultimele 12 luni, pe membru de familie mai mare de 50% din salariul minim pe economie și nu dețin o suprafață mai mare de 20.000 metri pătrați.

  Bursele se vor acorda în anul 2021.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: