spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateFosta șefă a Secției de Oncologie, condamnată la un an de închisoare....

  Fosta șefă a Secției de Oncologie, condamnată la un an de închisoare. Firma familiei a încasat ilegal aproape 200.000 de lei

  Mariana Găvănescu, fostul medic șef al Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost condamnată de Judecătoria Târgu Jiu la o pedeapsă  un an de închisoare cu amânarea aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere pentru complicitate la înșelăciune. Soțul său, Victor Găvănescu, administratorul ui firme îngrijiri medicale la domiciliu, a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu amânarea aplicarea pedepsei pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.

  Instanța de judecată a dispus, de asemenea, desființarea a 196 de înscrisuri, reprezentând fișe de îngrijiri la domiciliu, care conțin date nereale. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă.

  Trebuie să returneze 200.000 de lei Casei Județene de Asigurări de Sănătate

  Instanța de judecată i-a obligat pe cei doi soți să returneze banii încasați ilegal, în sumă de aproape 200.000 de lei: „Admite în parte acţiunea civilă formulată de Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Gorj şi obligă în solidar inculpaţii Găvănescu Victor şi Găvănescu Mariana la plata sumei de 9.676,72 lei, cu dobânda legală aferentă până la data plăţii efective către partea civilă Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Gorj şi pe inculpatul Găvănescu Victor la plata sumei de 179.575,34 lei cu dobânda legală aferentă până la data plăţii efective către Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Gorj“, se arată în sentința instanței de judecată.

  Două case sunt puse sub sechestru

  Instanța de judecată a dispus menținerea sechestrului pe cele două case pe care soții Găvănescu le dețin în Târgu Jiu și în comuna Bălești. „Menține măsura sechestrului asigurător asupra următoarelor sume de bani: 2950 lei şi 2045 euro aparținând inculpatei Găvănescu Mariana şi asupra bunurilor imobile din: municipiul Târgu Jiu, str. Eroilor județul Gorj, imobil compus din teren în suprafață de 270 mp și casă de locuit , aparținând inculpaților Găvănescu Victor și Găvănescu Mariana şi comuna Bălești, sat Bălești, județul Gorj aparținând inc. Găvănescu Victor și Găvănescu Mariana.

  Cum era prejudiciată Casa Județeană de Asigurări de Sănătate

  Mariana Găvănescu și soțul său au fost trimiși în judecată în toamna anului 2019 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

  Conform anchetatorilor, în perioada 2008-2016, în calitate de şef al secţiei de oncologie, medicul Mariana Găvănescu recomanda pacienţilor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu prestate de o societate comercială al cărei administrator era soţul său. Societatea respectivă beneficia astfel de decontările Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate pentru aceste servicii, deşi serviciile medicale raportate nu ar fi fost efectuate în realitate.  Procurorii au stabilit că societatea a solicitat şi obţinut decontarea în mod ilegal, pentru persoane care nu au beneficiat niciodată de îngrijiri medicale la domiciliu sau care au beneficiat de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu pentru o perioadă mai mică sau care nu corespunde cu perioadele pentru care au fost efectuate decontări. Valoarea prejudiciului fiind de aproape 200.000 de lei.

  Fosta asistentă șefă și-a recunoscut fapta

  În același dosar a mai fost anchetată și asistentă şefă a Secţiei de oncologie, care era și administrator al unei alte societăţi comerciale prestatoare de îngrijiri medicale la domiciliu. La începutul anului 2018, între aceasta și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, în formă continuată, şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!