spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateGroapa de gunoi din Târgu Jiu continuă să polueze. Autoritățile nu au...

  Groapa de gunoi din Târgu Jiu continuă să polueze. Autoritățile nu au în plan mutarea acesteia

   

  Investițiile realizate anul trecut de către societatea care administrează groapa de gunoi din municipiul Târgu Jiu nu au dus la eliminarea poluării olfactive. Localnicii din cartierele Slobozia și Bârsești, din municipiul Târgu Jiu, precum și cei din Bălești, susțin că miroase în continuare îngrozitor mai ales seara și noaptea.

  „Miroase seara, în special, și noaptea. Mirosul vine atunci când tratează levigatul cu acid sulfuric, iar gazul rezultat, hidrogen sulfurat este eliberat în aer“, spune Ilie Holtea, din Bălești.

   

  Autorizația de construcție a celulei 3, contestată în instanța de judecată

   

  O asociație a localnicilor afectați de poluare a contestat în instanța de judecată autorizația de construcție pentru celula 3 de la depozitul de deșeuri.

  „Se încearcă suspendarea autorizației pentru celula 3, pentru că, dacă se va face, va fi nenorocire. Celula 3 este prevăzută să fie de mărimea primelor două împreună. Se încearcă suspendarea autorizației“, a precizat Ilie Holtea.

   

  Stație de tratare microbiologică

   

  Conducerea Consiliului Județean Gorj nu are plan să mute în viitorul apropiat groapa de gunoi, pe motiv că astfel de investiții nu mai sunt finanțate de Uniunea Europeană.

  „Comisia Europeană pentru perioada 2021-2027 nu mai finanțează nicio altă groapă de deșeuri. Va trebui să vedem ce soluții găsim. O soluție o reprezintă montarea unei stații de tratare microbiologică. De asemenea, trebuie să activăm și să fie funcționale stațiile de transfer, fie că vorbim de localitățile din apropierea municipiului Târgu Jiu sau de restul localităților“, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

   

  Stații de incinerare a deșeurilor

   

  Cosmin Popescu a mai precizat că se dorește ca gropile de deșeuri din România să fie dotate cu stații de incinerare a deșeurilor, care să producă energie electrică: „Ne gândim să atragem alte fonduri, cum ar fi cele guvernamentale. Am discutat la Uniunea Județeană a Consiliilor Județene din România și cu domnul ministru Tanczos Barna. Totodată se încearcă o negociere pentru a fi introduse și în România acele stații de incinerare a deșeuri, care funcționează în alte țări și produc și energie electrică. Ministrul Mediului insistă ca aceste stații să se implementeze și în țara noastră, după modelul țărilor nordice“.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Este adevarat……..Eu locuiesc in Balesti si de fiecare data cand merg la serviciu,in jur de ora 7 dimineata si ma intorc seara pe la ora 19 miroase foarte urat de la Slobozia pana in Balesti….Si eu sunt de parere sa se faca ceva privind acest lucru.Multumesc

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!