
În cimitirul cătunului Judele al comunei Stejari a avut loc, sâmbătă, 30 iulie, sfințirea crucii așezate la căpătâiul bunicilor maestrului Gheorghe Zamfir, care a fost refăcută pe cheltuiala acestuia.
La Stejari sunt înmormântați bunicii materni ai lui Gheorghe Zamfir, mama acestuia fiind născută chiar în această comună goejeană. Slujba de sfințire și de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoți, desfășurându-se în prezența marelui naist. Alături de acesta s-a aflat prof. dr. Ștefan Popescu, discipol al maestrului.
A compus peste 300 de lucrări muzicale
Gheorghe Zamfir s-a născut, la data de 6 aprilie 1941. Acesta a copilărit la Găești, județul Dâmbovița. În lunga sa carieră, marele naist a compus peste 300 de lucrări muzicale, aparținând genului folcloric, cameral, vocal și instrumental.
Gheorghe Zamfir a adus schimbări inovatoare naiului tradițional românesc de 20 de tuburi. Acesta l-a înlocuit cu noi variante care conțineau 22, 25, 28 și chiar 30 de tuburi. În 1966 a ajuns dirijor al Ansamblului folcloric „Ciocârlia” din București și a scos primul sau disc cu sprijinul Casei de discuri „Electrecord”.
Gheorghe Zamfir este Doctor Honoris Causa Magna Cum Laudae al Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu.
