spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateMesaj emoționant al Liceului Tehnic Mătăsari transmis elevei care a obținut 10...

  Mesaj emoționant al Liceului Tehnic Mătăsari transmis elevei care a obținut 10 la Bacalaureat: „De astăzi tu ești Everestul nostru, te vom privi și îți vom urma gloria!“

  Conducerea Liceului Tehnic Mătăsari a transmis un mesaj emoționant absolventei care a obținut singura medie de 10 la Bacalaureat din istoria unității de învățământ, dar și unicul rezultat de acest fel care a fost obținut de o elevă de la un liceu din mediul rural: „În acest an școlar, Colegiul Tehnic Mătăsari și întreaga suflare a văii Jilțului se mândrește cu media 10, parcă predestinată,  obținută de eleva Cristina Victoria Lupu la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie –iulie 2021. Cristina Victoria este un copil victorios, provenit dintr-o familie simplă și modestă, tipică acestor meleaguri, oameni harnici și mereu preocupați de viitorul copiilor, familie ce nu i-a oferit oportunitatea unei pregătiri suplimentare. Cristina  Victoria a muncit constat pentru visul său, a cucerit deopotrivă abisurile și înălțimile vieții, aici dorind mereu să rămână, sus, unde. precum condorii, va survola văzduhul și va privi întotdeauna în față. Mereu a acceptat modelarea de către profesorii săi pentru ca apoi să radieze ca un diamant fără a trăi frica imposibilității de a se manifesta. A pășit precoce în adolescență păstrându-și  totuși în suflet copilăria și  inocența, apoi s-a maturizat frumos într-o lume care, pentru ea , era tărâmul unde trăia fericită, tărâmul aurului negru exploatat cu trudă de oamenii locului.

  Dragostea pentru literatură, curiozitatea  evenimentelor istorice și pasiunea pacifică  pentru geografie au făcut-o să-și îndeplinească visul, acela de o reuși, de a cuceri.  Munca suplimentară,  gestionarea timpului petrecut pentru aprofundarea cunoștințelor, căutarea și găsirea sinelui său, au constituit cheia succesului acestei fete minunate. Dintotdeauna Cristina Victoria a fost interesată de găsirea accesului către cunoașterea profundă a lucrurilor și faptelor, de euristică, de căutarea oportunităților de colaborare cu ai săi colegi, fiind  o ființă persuasivă, locvace și veselă. Felicitări, copil bun și minunat, tu ești Puterea voinței!

  Noi, profesorii tăi, suntem mândri de tine!  De astăzi tu ești  Everestul nostru, te vom privi și îți vom urma gloria !“.

  Cele mai bune rezultate obținute de un liceu din mediul rural

  Rezultatele obținute de absolvenții Liceului Tehnic Mătăsari la examenul de Bacalaureat plasează unitatea de învățământ pe primul loc la nivel național: „Truda, nu sisifică, pe care profesorii și-au dozat-o cum au știut mai bine, s-a reflectat  anul acesta, în rezultatele deosebite obținute de elevii Colegiului Tehnic Mătăsari la examenul de bacalaureat. Nutrește satisfacția că ucenicii noștri au adus onoare acestui liceu din mediul rural (primul colegiu din mediul rural la nivel național), o școală care-i conectează pe copii la cerințele unei societăți moderne, la diversitatea și la rigorile  societății contemporane. Cu un efort asiduu, cu perseverență și tact, profesorii și elevii școlii noastre au reușit să-și manifeste cuvântul și priceperea care anulează întunericul minții, învățătura acestora și rezultatele dau dovadă că, și într-o zonă defavorizată, educația este singurul superlativ, un adevărat panaceu.

  Succesul  elevilor noștri reprezintă o consecință certă a muncii în echipă, a  organizării, a adaptării resurselor și mijloacelor  unității noastre școlare la nevoile tinerilor și la cerințele unei societății inconsecvente“, se mai arată în comunicatul de presă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: