spot_img
28.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateMotivul incredibil pentru care a fost schimbat din funcție directorul executiv al...

  Motivul incredibil pentru care a fost schimbat din funcție directorul executiv al DSVSA Gorj

  Sorin Iulian Ștefănescu a fost eliberat, marți, 23 februarie, din funcția de director executiv al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj, printr-un ordin al președintelui ANSVSA, secretarul de stat Robert Viorel Chioveanu. Fostului director executiv i s-a reproșat faptul că județul Gorj este pe primul loc în țară la numărul cazurilor de pestă porcină. În județul nostru sunt active 66 de cazuri de pestă porcină.

  Secretarul de stat chiar a venit la sediul DSVSA Gorj pentru a se ocupa de destituirea lui Sorin Iulian Ștefănescu. În locul acestuia a fost numit Robert Cosmin Spânu, care a ocupat până acum funcția de director adjunct al instituției.

  Iordache a cerut despăgubiri de un milion de euro, dar Ștefănescu a refuzat să le acorde

  Potrivit unor surse, schimbarea lui Sorin Iulian Ștefănescu ar fi fost determinată de împotrivirea lui de a-i acorda despăgubiri actualului senator PNL de Gorj, Ion Iordache, care deține un complex de vânătoare în zona Turceni. Pentru că au fost depistate cazuri de pestă porcină la porcii mistreți  toate cele 2.000 de exemplare au fost ucise. Omul de afaceri, devenit între timp senator, a cerut despăgubiri, la fel ca și pentru porcii din gospodăriile cetățenilor. Despăgubirile solicitate de către Iordache se ridică la aproximativ un milion de euro. Cum fostul director al DSVSA Gorj a refuzat, motivând că nu există bază legală, conflictul s-a mutat în instanța de judecată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!