spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitateMotociclist înghețat pe Transalpina

  Motociclist înghețat pe Transalpina

  Un motociclist a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor, după ce a înghețat la propriu pe Transalpina. S-a întâmplat la prima ninsoare înregistrată în munții Parâng, în urmă cu aproximativ două săptămâni.

  „A înghețat în timp ce mergea cu motocicleta pe Transalpina. A intrat în hipotermie și a spus că nu se aștepta la așa ceva, pentru că a plecat de la o temperatură de 25 de grade Celsius. A încercat să treacă Transalpina cu haine de 25 de grade. Au fost colegii mei și l-au recuperat, pentru că nu mai putea să continue“, a spus Sabin Cornoiu la o emisiune de la Radio Târgu Jiu.

  Circulația pe Transalpina, restricționată

  Vremea este schimbătoare în această perioadă în zona montană. În urmă cu aproximativ o săptămână, lucrătorii de la Drumurile Naționale au luat decizia de a închide circulația pe tronsonul Rânca – Obârșia Lotrului, după ce, pe partea carosabilă, s-a așternut un strat de zăpadă de 5-6 centimetri. Tot în perioada respectivă, doi șoferi au sunat la 112 să anunțe că sunt blocați pe Transalpina din cauza zăpezii.

  Reprezentanții de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova le recomandă șoferilor să aibă mașinile echipate cu cauciucuri de iarnă când vor să ajungă pe cel mai înalt drum din țară.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!