spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitatePolițist judecat pentru delapidare. Avea în gestiune Camera de corpuri delicte, unde...

  Polițist judecat pentru delapidare. Avea în gestiune Camera de corpuri delicte, unde s-au găsit lipsuri mari la țigări și băuturi alcoolice

  Un poliţist gorjean este judecat pentru delapidare, sub acuzația că și-a însușit diferite bunuri din Camera de Corpuri Delicte pe care o avea în gestiune.

  În urmă cu mai mulți ani, o comisie de cercetare a constatat mari lipsuri în gestiunea lui Cristian Bordea

  Rechizitoriul întocmit de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, iar procesul a început în urmă cu câteva luni.

  Ancheta a început când o comisie a constatat mari lipsuri în gestiunea poliţistului Cristian Bordea. „În urma inventarierii faptice a fost constatată o lipsă totală în gestiune la reperele bunuri comune confiscate, produse din tutun şi valută în valoare totală de 50.511 lei, din care 5.977 lei reprezintă echivalentul a 1.300 de euro la cursul zilei din 02.11.2017. (…) În nicio situaţie, inculpatul nu a reclamat lipsa vreunui bun din cele primite de alţi lucrători, care, la rânsul lor, le verificaseră cu ocazia primirii în gestiune“, se precizează în rechizitoriu.

  Sticle cu băuturi alcoolice și țigări

  În urma verificărilor efectuate în anul 2017, au fost constatate lipsuri mari în gestiune la pachete de ţigări, băuturi alcoolice, biciclete, precum şi suma de 1.300 de euro. Printre obiectele dispărute se numără şi opt sticle de wisky, care au fost confiscate de la un agent economic, în urma unei acţiuni în comuna Turburea.

  A fost dat afară, după care a fost reangajat

  În anul 2014, ca urmare a unor abateri disciplinare şeful Poliţiei Gorj a emis dispoziţie de destituire din funcţie a poliţistului, iar contestaţia lui Cristian Bordea a fost respinsă de inspectorul general al Poliţiei Române. Poliţistul a contestat în instanţa de judecată şi a fost reîncadrat în funcţie în anul 2015.

  Obiecţiunile polițistului au fost respinse

  Poliţistul a făcut o serie de obiecţiuni cu privire la lipsurile constatate, menţionând că se poate face o compensare cu bunurile găsite în plus în gestiune. „Faţă de cele arătate, expertul contabil a concluzionat că în urma verificării registrelor de evidenţă a bunurilor introduse în camera de corpuri delicte , nu s-au indetintificat elemente de natură să modifice în vreun fel constatările şi concluziile formulate în raportul de expertiză contabilă“, se mai precizează în rechizitoriu.

  Cum se apără Bordea

  Poliţistul Cristian Bordea a declarat, cu ocazia audierilor, că a luat la cunoştinţă de rezultatele inventarieri, cercetării administrative şi a expertizei contabile judiciare, apreciind că suma de 1.300 de euro a dispărut cu ocazia inventarierii, fără a putea preciza modalitatea concretă, susţinând că toate documentele întocmite de către C.E. sunt făcute cu rea-credinţă, având în vedere faptul că în acea perioadă acesta fusese identificat ca sustrăgând sume de bani din conturile IPA Gorj.

  De asemenea, inculpatul a mai declarat că nu poate explica de unde provin plusurile şi minusurile respective, iar cu privire la cele opt sticle de whisky, de 0,7 litri fiecare, confiscate de la I.I. V.N.E. Craiova, care nu sunt menţionate în registrul de intrare-ieşire corpuri delicte a susţinut că nu a comis niciun fals, având în vedere că lucrarea a fost înregistrată la secretariatul IPJ Gorj.

  Acesta a mai susținut că bunurile respective nu s-au identificat deoarece a distrus aproape tot alcoolul, întrucât ştia că astfel de bunuri se distrug. În final, inculpatul a declarat că nu şi-a însușit bunurile din camera de corpuri delicte, iar lipsurile şi plusurile se pot datora unor greșeli scriptice sau neglijenţei sale, coroborate cu faptul că nu a avut niciodată pregătirea necesară pentru acest post de gestionar. Poliţistul a mai precizat că în camera de corpuri delicte intrau şi alte persoane.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: