spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateProteste în fața instituțiilor publice. “Ne trezim în miros de cadavru, dormim...

  Proteste în fața instituțiilor publice. “Ne trezim în miros de cadavru, dormim în miros de cadavru”

  Un nou protest a avut loc în Municipiul Târgu Jiu. Mai mulți cetățeni din cartierele Slobozia și Bârsești au ieșit în stradă pentru a atrage atenția, din nou, asupra discomfortului creat de groapa de gunoi a orașului. A fost pichetat sediul Tribunalului Gorj, Gărzii de Mediu, Prefectura Gorj dar și Primăria Târgu Jiu.

  Peste 30 de persoane au participat la un protest organizat în semn de protest față de activitatea depozitului ecologic din Târgu Jiu. Cetățenii, locuitori ai zonelor afectate, susțin că nu mai suportă mirosul greu. „Este a opta acțiune de protest pe care o facem. Efectiv nu se poate respira! Ne trezim în miros de cadavru, ziua ne alintă cu el, noaptea dormim în miros de cadavru. Nu se mai poate rezista în felul acesta! Aruncă mâța moartă de la unul la altu și nu îi interesează. Ce de la garda de Mediu ne-au spus să facem o sesizare scrisă ca să aibă bază legală pentru că telefonic nu facem nimic”, a transmis Laurențiu Brânzan.

  „Locuitorii cartierelor Brâsești și Slobozia se gândesc la alternative pentru a scăpa de acest miros. Se va ajunge la părăsirea locuințelor, ceea ce nu este normal. Legislația nu este respectată. În condițiile actuale ar trebui ca activitatea depozitului să fie măcar suspendată dacă nu închisă, pentru că societatea respectivă nu vrea să se conformeze la normele și legislația de Mediu în vigoare”, a declarat Marinela Stâmbulescu

  „Trăim în hoit! Nu se mai poate! Dacă acum, iarna miroase așa, ce facem la vară pe 35-38 de grade?”, a declarat o protestatară.

  Să intre în legalitate

  În Piața Prefecturii, protestatarii au fost întâmpinați de un reprezentant al Consiliului Județean Gorj. Printre mai multe acuze, directorul Serviciului de Gestionare a Deseurilor le-a transmis că singura soluție este ca firma să intre intre în legalitate. „Singura șansă, și îmi asum ce spun, este ca această groapă să o facem să devină conformă. Să o facem să respecte legea”, a transmis Luis Popa.

  De altfel, Consiliul Județean Gorj a făcut un prim pas în vederea rezolvării problemei. I-a chemat la dialog pe toți factorii de răspundere, inclusiv firma în cauză, pentru a găsi soluții concrete în vederea rezolvării situației. 6 februarie este termenul dat până la care firma Polaris Mediu, cea care administrează depozitul ecologic, trebuie să demonstreze că are în plan să schimbe strategia de lucru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: