spot_img
20.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateS-au înmulțit atacurile porcilor mistreț la culturile de porumb

  S-au înmulțit atacurile porcilor mistreț la culturile de porumb

  S-au înmulțit atacurile porcilor mistreți asupra culturilor agricole din județul Gorj. Localnicii din mai multe localități din județ au semnalat, în ultimele zile, distrugeri la cultura porumbului.

  O comisie pentru stabilirea pagubelor din cadrul Direcției pentru Agricultură Gorj a efectuat evaluări ale pagubelor produse de porcii mistreți în comunele Dănești, Mușetești, Bolboși și Crasna.
  „În comuna Dănești s-a înregistrat un caz de distrugere la cultura porumbului. De asemenea, distrugeri cauzate de porcii mistreți au mai fost înregistrate în localitățile Mușetești, Bolboși și Crasna. Săptămâna trecută, în comuna Dănești a mai fost un caz de distrugere tot la cultura porumbului“, a spus Valentin Priporeanu, directorul Direcției pentru Agricultură Gorj.

  Despăgubirile sunt acordate de Ministerul Mediului

  De asemenea, o bovină a fost ucisă marți, 29 august, de un urs, în localitatea Tismana. Și în acest caz se va face o evaluare pentru acordarea de despăgubiri.
  „La bovină se stabilește un preț mediu per kilogram și greutatea care este stabilită de medicul veterinar. Despăgubirile sunt acordate de Ministerul Mediului, pentru că gestionează populația de urs și alte animale sălbatice, dar și de gestionarii fondurilor de vânătoare, care acordă despăgubiri în cazul în care nu și-au îndeplinit îndatoririle contractuale“, a mai precizat Valentin Priporeanu. Acesta a spus că s-au înmulțit, în ultima perioadă, distrugerile produse de porcii mistreți pentru că porumbul se află în perioada optimă de vegetație. „Efectivele de porci mistreți au scăzut din cauza pestei porcine“, a mai precizat Valentin Priporeanu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!