spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitatePeste 1.300 de cereri pentru subvenții, depuse la AJOFM Gorj. Niciuna aprobată

  Peste 1.300 de cereri pentru subvenții, depuse la AJOFM Gorj. Niciuna aprobată

  1.350 de cereri au fost depuse la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, pentru acordarea de subvenții în vederea angajării unor persoane defavorizate. Până acum nu a fost aprobată nicio cerere pentru că nu sunt fonduri.

  „Am primit pentru acest an cererile de la angajatori. Sunt 1.350 de cereri depuse, care, după rectificarea bugetară, dacă vom avea bugetul necesar, vom începe să încheiem acele convenții și, cu siguranță, le vom aduce la zi până la sfârșitul anului“, a spus Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj, la o emisiune de la Radio Târgu Jiu.
  Pentru anul trecut, AJOFM Gorj a încheiat 2.537 de convenții. „Plățile pentru convențiile încheiate anul trecut sunt la zi“, a precizat directorul AJOFM Gorj.

  Rata șomajului în județul Gorj este de 3,33 la sută, aferente unui număr de 3.976 de șomeri, din care 765 au statut de șomeri indemnzați.

  Pentru ce categorii de angajați pot fi acordate subvenții

  Subvențiile se acordă persoanelor aparţinând unor categorii defavorizate – şomeri peste 45 ani sau părinți unici susţinători ai familiilor monoparentale, persoane cu handicap, proaspăt absolvenți, şomeri de lungă durată sau tineri NEETs, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială, sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială.
  Subvențiile se acordă la solicitarea angajatorilor care încadrează în muncă persoane din categoriile sus amintite aflate în evidenţa agenţiei, cererile angajatorilor soluționându-se întru-un mod transparent.
  Subvenţia se acordă lunar, pe o perioadă de 12 luni, iar cuantumul este de 2.250 lei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: