spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateTârgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii organizat de biblioteca din...

  Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii organizat de biblioteca din Târgu Jiu

  Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii – CODE Kids FEST (R)EVOLUȚIE 2021 se va desfășura online pe platforma Zoom. Manifestarea este organizată de către Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, în parteneriat cu Fundația Progress.

  „Târgul se desfășoară în cadrul proiectului «CODE Kids – Programează viitorul comunității tale». Participanții vor fi membrii cluburilor de coding (grupele de avansați) de la biblioteci publice din Gorj, Hunedoara, Caraș-Severin și Dolj. Aceștia vor prezenta proiecte STEM dezvoltate în cadrul cluburilor: Smart Kids Club (Țicleni, GJ), ,,KIDS of FUTURE” Vladimir (Vladimir, GJ), Second Line Petrila (Petrila, HD), Code Bags Sacu (Sacu, CS), All for one (Fărcaş, DJ)“, se arată într-un comunicat al Bibliotecii Județene „Christian Tell“.

  „Târgurile de știință au devenit deja o tradiție“

  Olimpia Bratu, managerul Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj, a spus că instituția pe care o conduce este partener în acest proiect de cinci ani: „De cinci ani suntem parte a acestui proiect care împuternicește copiii să scrie viitorul propriei comunități. Anul acesta, Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj a pus tradiționalul târg de știință pentru cluburile CODE Kids sub semnul (R)EVOLUȚIEI, iar asta are o dublă semnificație. Aniversăm 200 de ani de la Revoluția condusă de Tudor Vladimirescu la 1821 în cel mai frumos mod posibil și arătăm evoluția copiilor din comunitățile noastre datorită investiției în educația lor realizată într-un parteneriat sustenabil, format din bibliotecari, biblioteci publice și partenerii noștri. Vom continua să împuternicim copiii și tinerii să facă parte activ din această a patra revoluție, cea a transformării digitale!”.

  Ovidiu Ana, managerul de proiect CODE Kids România, a spus că târgurile de știință au devenit o tradiție: „Târgurile de știință au devenit deja o tradiție pentru cluburile CODE Kids și partenerii noștri. În această toamnă culegem laurii după doi ani în care noua generație de absolvenți a învățat programare și a lucrat la proiecte digitale și tehnice. Experiențele pe care le trăiesc copiii în cadrul CODE Kids FEST și dorința lor de evoluție ne dau energie și încredere că ei pot schimba lumea linie cu linie. De aceea, an de an, investim în educația lor, le punem la dispoziție resurse, provocări interesante și suntem convinși că merită să-i susținem și să le arătăm recunoaștere în cadrul acestui festival de tehnologie.”

  Proiectul este finanțat de Fundația Româno-Americană.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: