spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitate„Ziua Supraviețuitorului de Cancer”, sărbătorită pentru prima dată în România

  „Ziua Supraviețuitorului de Cancer”, sărbătorită pentru prima dată în România

  Duminică, 5 iunie, se sărbătorește, pentru prima dată în România, „Ziua Supraviețuitorului de Cancer”. Sub înaltul patronaj al Președintelui României, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, prin președintele Cezar Irimia, a organizat o amplă manifestare la Poiana Brașov, la care au participat reprezentanți la nivel de vârf ai autorităților, precum și cei mai apreciați medici din oncologie din țară.

  Membră a FABC, Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana”, din Târgu Jiu, a fost reprezentată la eveniment de un grup de supraviețuitori ai acestei boli, alături de președintele Bogdana Păsculescu.

  Strânge semnături pentru obținerea unui spațiu

  Bogdana Păsculescu a anunțat că va demara o campanie de strângere de semnături pentru a obține un spațiu în care să-și desfășoare activitatea, în Târgu Jiu. „Odată cu marcarea, pentru prima dată în România, a Zilei Supraviețuitorului de Cancer, Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” începe o campanie de strângere de semnături pentru susținerea organizației de către populația civilă, în vederea alocării de către autorități a unui spațiu adecvat în Municipiul Tg-Jiu, pentru desfășurarea activităților asociației.
  În ultimii ani, activitățile desfășurate de asociație au avut loc într-un spațiu închiriat în sistem privat, dar legea acordă dreptul organizațiilor nonguvernamentale de a primi de la autoritățile locale spațiu pentru desfășurarea activităților specifice, acordate în mod gratuit bolnavilor de cancer“.(Bogdana Păsculescu președinte Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana”)

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!