spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateMai mulți turiști în Rânca, după deschiderea Transalpinei

  Mai mulți turiști în Rânca, după deschiderea Transalpinei

  Numărul de turiști care vor ajunge în zona Rânca va fi mai mare cu peste 20%, acum, după redeschiderea  în totalitate a circulației pe Transalpina.

  Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor, a spus că gradul de atracție pentru turiști va crește, după ce se poate trece din Oltenia în Ardeal: „În această lună preconizăm o creștere de 20-25% pentru că nu se cunoaște, de către toată lumea, că acum se poate circula pe Transalpina dintr-un capăt în celălalt.
  Sunt o serie de pensiuni la Obârșia Lotrului. De asemenea, sunt pensiuni și cabane la Oașa. Cred că sunt 30 de structuri de cazare la Oașa, o zonă deosebit de frumoasă“.

  Circulația pe Transfăgărășan nu a fost încă redeschisă

  Spre deosebire de Transalpina, care a fost deschisa de pe 1 iunie, pe Transfăgărășan lucrările de deszăpezire nu s-au finalizat și mai durează până când se va putea circula și pe acest drum montan. În mod normal, conform normativelor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, circulația pe Transalpina și Transfăgărășan, cele mai înalte drumuri din România, ar fi trebuit să se redeschidă la sfârșitul lunii iunie. „Este de bun augur deschiderea mai devreme a circulației pe Transalpina.
  Îi deplâng pe colegii care sunt legați de Transfăgărșan, deoarece nu s-a reluat circulația“, a mai precizat Constantin Pănescu.

  Transalpina trece pe teritoriul a patru județe

  Transalpina străbate Munții Parâng, din Oltenia și până în Ardeal și trece pe teritoriul a patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Pornește din localitatea Bengești Ciocadia, din județul Gorj, și ajunge în orașul Sebeș, din județul Alba.
  Cel mai înalt punct în care ajunge este în pasul Urdele, la o altitudine de 2.145 metri.
  Circulația este închisă în sezonul rece între localitățile Rânca și Obârșia Lotrului, pe o distanță de aproximativ 30 de kilometri.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!