spot_img
24.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăCulturaFete și băieți au cusut mărțișoare, cot la cot, la muzeu

  Fete și băieți au cusut mărțișoare, cot la cot, la muzeu

  Este greu de crezut că poți scoate copiii cu ochii din telefoane și jocuri video și-i poți aduce la un atelier de cusut mărțișoare, mai ales într-o perioadă cu cutremure și sute de replici, care, potrivit seismologilor, vor continua să se producă. De asemena, e greu de crezut că poți atrage băieții la o asemena îndeletnicire. Cu toate astea, Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” a reușit.

  De 8 luni, de când a demarat Programul de Educație Muzeală, în cadrul căruia organizează diverse ateliere de creație, s-a format o adevărată comunitate în jurul Muzeului Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”. Astfel, mulți copii revin, ba mai mult își aduc și prietenii, iar ziua de vineri nu a reprezentat o excepție. Asta, deși trecuseră doar cîteva zile de la un cutremur destul de puternic, iar sute de replici continuă să se producă.

  Atelierul de mărțișoare de vineri s-a desfășurat la Muzeul de Artă. Copiii au putut vizita o parte dintre expoziții și au cusut mărțișoare pe lemn, pentru mămicile lor. De asemenea, au primit cu bucurie, din partea muzeului,  broșuri editate cu ocazia celebrării Zilei Naționale Constantin Brâncuși. Aceasta se sărbătorește pe 19 februarie, când se împlinesc 147 de ani de la nașterea marelui sculptor gorjean.

  Copiii spun că le place să participe la activitățile organizate de muzeu, pentru că se simt fericiți, învață lucruri noi și vizitează expoziții interesante.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: