spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesTrei spitale din Gorj primesc fiole de anticorpi monoclonali

  Trei spitale din Gorj primesc fiole de anticorpi monoclonali

  Trei spitale din județul Gorj vor primi fiole de anticorpi monoclonali, donate de Italia statului roman. Repartizarea s-a realizat în conformitate cu deciziile comisiei de boli infecțioase și a ținut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienți internați și cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unitățile sanitare, transmite Ministerul Sănătății.

  Cele 5206 de fiole de anticorpi monoclonali, donate de Italia, vor ajunge în 134 unități sanitare cu paturi pentru tratarea unui număr de 2603 pacienți. Printre unitățile sanitare se numără și trei spitale din județul Gorj. Este vorba despre Spitalul Orășenesc Turceni, Spitalul Județean de Urgenta Târgu Jiu și Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești. În total, în Gorj, vor fi repartizate 36 de doze, cele mai multe, 16, la principala unitatea spitalicească din județul Gorj, SJU Târgu Jiu. Potrivit oficialilor, asemenea altor medicații antivirale, eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ şi începe producerea de anticorpi specifici de către pacient. Criteriile de administrare ale acestui medicament au fost stabilite tot de către specialiștii comisiei de boli infecțioase a Ministerului Sănătății și sunt cuprinse în Ordinul ministrului interimar al Sănătății de modificare a Anexei la Ordinul ministrului Sănătății nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecției cu virusul SRAS-Cov-2 publicat în Monitorul Oficial nr 978 din 13 octombrie 2021.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. chiar știre de ultima ora. sa dea Dumnezeu sa I vindecați pe bieții oameni măcar cu acești anticorpi. ca oricum personalul medical al vostru e jalnic mah la spitalul tg jiu. nu aveți bah medici specialiști nu aveți cu ce și cu cine sa tratați.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: