spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNational4 beneficii ale meal planningului

    4 beneficii ale meal planningului

    Vrei să începi să gătești mai des acasă, dar te descurajează gândul că va trebui să stai ore, zilnic, în bucătărie, prins(ă) printre oalele și tigăile Tefal? Cum ar fi dacă ți-am spune că poți să te bucuri de mâncăruri hrănitoare și sănătoase în același timp, fără să-ți sacrifici prea mult timp? Secretul constă în planificarea meselor, adică în pregătirea în avans – de obicei, pentru 5-7 zile – a mâncărurilor tale favorite. Dacă te-ai mai gândit până acum să faci asta, dar n-ai reușit încă să te mobilizezi, atunci rândurile următoare îți vor schimba, măcar puțin, perspectiva.

     

    Ți-am pregătit o scurtă listă cu 4 beneficii ale meal planningului, pe care merită să le iei în calcul în decizia ta de a găti mai des și mai sănătos acasă.

     

    Planificarea meselor te ajută să salvezi timp

    Când optezi pentru meal planning, îți dedici un anumit interval în care să te ocupi strict de alegerea și pregătirea mâncărurilor pentru perioada imediat următoare. De exemplu, unii dintre noi aleg să facă în weekend toate cumpărăturile necesare și să pregătească mesele pentru săptămâna care-i așteaptă. Alții, în schimb, se simt mai confortabil să gătească de două ori pe săptămână – în weekend și miercurea, spre exemplu. Nu există o formulă standard, important e să testezi și s-o găsești pe cea care se integrează cel mai ușor în programul tău, dar care ține cont și de preferințele tale culinare. Nu de alta, dar s-ar putea să simți că e cam restrictiv să mănânci aceleași 3-4 feluri pe parcursul a 5-7 zile consecutive.

     

    Dedicând astfel meal planningului un anumit interval, scapi de scenariul acela în care te gândești: „Oare ce mai mănânc?”, „Oare avem ce ne trebuie pentru cină?”, „Acum am făcut un pui cu orez, dar mâine trebuie să improvizez altceva, oare am ingredientele necesare?”, oare e ok tigaia Tefal pe care o am pentru rețeta găsită pe net săptămâna trecută sau trebuie să-mi fac un nou stoc de tigai Tefal?” Astfel de întrebări sunt time-consuming și, la final de săptămână și lună, te fac să pierzi mai mult timp decât cel pe care l-ai investi în meal planning.

     

    Planificarea meselor te ajută să-ți conservi energia

    De multe ori nu realizăm cât de multă presiune pun pe noi întrebările date în exemplul anterior. Faptul că ele se suprapun cu alte taskuri zilnice, precum cele de la birou sau altele din categoria celor casnice, nu face decât să ne obosească pe termen lung – așa că nu e de mirare de ce ne simțim extenuați sau fără chef. Mintea noastră are treabă încontinuu – sau își face tot timpul de treabă. Înțelept ar fi s-o lăsăm din când în când să se odihnească – și nu doar pentru nivelul de energie, ci și pentru sănătatea și starea de bine pe termen lung.

     

    Când alegi să-ți planifici mesele, ai mai multă grijă de energia ta zilnică, o resursă limitată de altfel. Astfel, în loc să simți o presiune continuă zi de zi, poți să te bucuri de alte activități relaxante, cum ar fi un film, o plimbare în parc: în frigider ai deja tot ce-ți trebuie, fie deja pregătit, fie gata de a fi preparat rapid. În plus, ți-ai pregătit din timp și vasele necesare, inclusiv tigăile Tefal în care doar să pui ingredientele.

    Planificarea meselor te ajută să reduci risipa alimentară

    Când îți planifici mesele, cumperi exact cantitățile de ingrediente de care ai nevoie. Ai deja lista cu rețete pregătită, tot ce-ți mai rămâne de făcut este să ajustezi cantitățile în funcție de numărul de porții dorite și, bineînțeles, de numărul membrilor familiei.

    Planificarea meselor te ajută să ai mai multă grijă de bugetul tău

    Meal planningul nu e doar sustenabil, ci și budget-friendly. Când cumperi exact cantitățile de ingrediente de care ai nevoie, bonul va conține o sumă mai prietenoasă. Astfel, vei economisi la finalul unei săptămâni și, ulterior, al unei luni, o sumă frumușică – ba chiar s-ar putea să te surprindă diferența!

    Ce zici? Ești gata să integrezi meal planningul în rutina ta, să te bucuri de mâncăruri sănătoase și gustoase, să economisești ceva bani și, nu în ultimul rând, să ai mai multă grijă de energia ta?

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: