spot_img
10.1 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăNews AlertAlege-ţi o Babă ca să vezi cum îţi merge anul ăsta!

  Alege-ţi o Babă ca să vezi cum îţi merge anul ăsta!

  Prima zi de primăvară dă şi startul Babelor, o tradiţie frumoasă, pur românească. Până la 9 martie, ne alegem o zi sau o Babă şi, aşa cum va fi vremea în acea zi, aşa ne va merge tot anul.

  Există trei modalităţi de a ne alege Baba. Cel mai simplu este să-ţi alegi o zi oarecare între 1 şi 9 martie. O altă metodă este de să-ţi alegi Baba în funcţie de ziua de naştere. Dacă ziua se află între 1 şi 9 ale oricărei luni atunci şi Baba va fi în ziua respectivă.

  De exemplu, dacă eşti născut la 5 mai, Baba ta va fi la 5 martie, iar dacă eşti născut la 7 septembrie, Baba va fi la 7 martie.

  În cazul în care data naşterii este formată din două cifre, atunci se procedează astfel. Dacă eşti născut pe 23 ianuarie, ziua în care pică Baba ta se calculează astfel 2+3=5, deci Baba va fi la 5 martie.

  Ultima variantă se referă la obiceiul de a alege două Babe. Una se alege la începutul intervalului de 9 zile (care corespunde următoarelor 6 luni), iar a doua Babă se alege spre sfârşitul intervalului rezervat zilei Babelor.

  Se zice că aşa cum îţi este Baba, tot aşa îţi va fi şi viaţa în anul respectiv. Dacă în ziua în care ţi-ai ales Baba vremea este frumoasă şi însorită, atunci îţi va merge bine tot anul.

  În schimb, dacă în ziua în care ţi-ai ales Baba este frig sau înnorat, atunci vei avea un an greu, cu necazuri financiare şi sentimentale. Tot în tradiţia românească se spune că dacă ninge sau plouă în ziua aleasă este semn de bogăţie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: