spot_img
4.1 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertUn parlamentar cere mandate pe 4 ani pentru șefii CEO

    Un parlamentar cere mandate pe 4 ani pentru șefii CEO

    Unul dintre parlamentarii de Gorj a declarat că este obligatoriu ca viitoarele mandate ale șefilor Complexului Energetic Oltenia să aibe o durată de 4 ani de zile.

    Senatorul Cristinel Rujan a declarat, la o televiziune locală, că mandatele pe o durată mai lungă de timp ar asigura stabilitatea în ceea ce privește managementul și îndeplinirea obiectivelor. Altfel, șefii companiei sunt tot timpul la mâna Ministerului Energiei.

    „Este nevoie, în primul rând, să se termine cu provizoratul și cu mandatele prelungite din patru în patru luni. Oamenii nu au o garanție că se va produce prelungirea mandatului și lucrurile nu funcționează cum trebuie. Este nevoie de mandate pe patru ani. Să fie finalizată selecția pentru Consiliul de Supraveghere și Directorat. Dacă se dorește acest lucru, eu cred că până la jumătatea anului am avea la CEO șefi cu mandate pe 4 ani și în CS și în Directorat”, a declarat Cristinel Rujan.

    Se caută șefi pentru CEO

    În momentul de față, se caută șefi pentru Directoratul Complexului Energetic Oltenia, după plecarea lui Gigel Jianu și a Lăcrămioarei Diaconu-Pințea. Este de amintit că, membră a Directoratului CE Oltenia din mai 2020, Lăcrămioara Diaconu-Pințea și-a încheiat colaborarea cu compania la sfârșitul anului trecut, pentru a coordona noi proiecte în sectorul energetic, un domeniu în care activează de aproape 25 de ani. În cei aproape trei ani petrecuți la CE Oltenia, Lăcrămioara Diaconu-Pințea a făcut parte din echipa care a condus proiectarea, aprobarea și implementarea unui program masiv de transformare, care cuprinde un Plan de Restructurare pentru activitatea existentă, dar și un plan de decarbonare cu investiții în noi proiecte de energie solară și gaze.

    CEO trebuie să redevină viabilă

    Programul de transformare în valoare de aproape 4 miliarde de euro este susținut de un ajutor de stat de 2,7 miliarde de euro și are în vedere diversificarea mixului energetic și tranziția la surse de energie mai puțin poluante, pentru ca CE Oltenia să redevină o companie viabilă, fiind o parte esențială a Sistemului Energetic Național. „Planul de Restructurare astfel elaborat, în colaborare strânsă cu instituțiile direct implicate în activitatea CE Oltenia, dar și cu partenerii și colaboratorii externi, a fost aprobat de Comisia Europeană în ianuarie 2022 și este în faza de implementare. Compania a reușit astfel să elimine un posibil scenariu de insolvență și să înceapă implementarea măsurilor pentru noile investiții, respectiv construirea a două centrale pe gaze și a opt parcuri fotovoltaice.”, conform CEO.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: