spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 14, 2024
Altele
    AcasăSocialAtenţie, piscinele pot fi un real pericol pentru sănătate!

    Atenţie, piscinele pot fi un real pericol pentru sănătate!

    Medicii specialişti trag un semnal de alarmă şi sfătuiesc gorjenii să aibă grijă atunci când merg la piscină. Apa netratată poate afecta în mod sever sănătatea, astfel încât un moment de relaxare se poate termina cu o vizită la medic. Elena Piţian, reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, anunţă că piscinele şi ştrandurile de pe raza municipiului Târgu Jiu au primit autorizaţie igienico-sanitară.

    Atenţie mare unde alegeţi să vă răcoriţi. Pentru că temperaturile au crescut semnificativ, gorjenii au luat cu asalt ştrandurile şi piscinele. Cei care merg în locuri neautorizate trebuie să ştie că se expun la diferite boli ale pielii. Cele mai frecvente afecţiuni dermatologice pe care le putem lua de la ştrand sunt ciupercile piciorului (micozele). Contaminarea se face prin contact direct cu suprafeţele infectate: pereţii piscinei, grătarul de la duş, încălţămintea pe care au mai folosit-o şi alte persoane, sezlongurile. Primele semne ale infectării cu ciuperca piciorului apar la câteva zile, însă în unele cazuri simptomele se pot face simţite şi după câteva luni de la infectare. Conform reprezentanţilor DSP Gorj, piscinele şi ştrandurile din oraş sunt verificate în permanenţă. Acestea au primit autorizaţie igienico-sanitară.

    ,,Din fericire a venit vara, se pare că avem suficiente locuri în care să ne petrecem timpul liber, aici mă refer la piscine şi la ştranduri. Este bine să mergem în aceste locuri care sunt autorizate, în locuri care sunt ok din punct de vedere igienico-sanitar şi care sunt monitorizate de colegii mei. Aceste unităţi sunt permanent monitorizate. Se verifică calitatea apei de îmbăiere şi riscul de îmbolnăvire este mult mai mic”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

    Medicii au câteva recomadări şi pentru cei care preferă să se relaxeze în natură. ,,Este bine să evităm locurile de scăldat naturale, pentru că acolo nu se poate interveni cu dezinsecţia apei, ne putem îmbolnăvi de diverse afecţiuni ale pielii, oculare, şi bineînţeles că există şi riscul foarte mare de înec în aceste zone. Apa este foarte rece iar temperatura de afară este ridicată, existând astfel riscul de a face un infarct în momentul în care persoana respectivă intră într-o astfel de apă. Mai există şi zone cu gropi, neamenajate, care pot fi foarte adânci şi foarte periculoase, atât pentru copii cât şi pentru adulţi”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!