spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăSocialSpectacol de teatru cu muzică rock și dansatori de la „Doina Gorjului“...

  Spectacol de teatru cu muzică rock și dansatori de la „Doina Gorjului“ despre Tudor Vladimirescu

  Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ pregătește un spectacol complex despre viața și faptele lui Tudor Vladimirescu, care va fi jucat în premieră chiar în ziua în care revoluționarul a murit.

  „Toată energia noastră este canalizată către un proiect inedit, care vorbește despre viața și faptele eroice ale lui Tudor Vladimirescu.

  Este un spectacol de teatru care aduce în prim-plan o lume pierdută, de acum 200 de ani, pe care vrem să  o punem în scenă și să recreăm atmosfera de atunci. Ne dorim ca premiera spectacolului «Cazul lui Vladimirescu» să aibă loc pe 27 mai atunci când a fost ucis“, a spus Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“.

  O trupă rock și dansatorii de la „Doina Gorjului“, alături de actorii gorjeni

  Spectacolul este realizat în colaborare cu Ansamblul artistic „Doina Gorjului“.

  „Proiectul se va desfășura în colaborare cu Ansamblul Artistic «Doina Gorjului» pentru că suntem parteneri. 30 de balerini vor face parte din distribuția spectacolului. Va fi o desfășurare fără precedent de forțe ale unor instituții emblematice din județul Gorj“, a precizat Cosmin Brehuță, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“.

  Mai mult decât atât, în cadrul spectacolului va fi prezentă și o bine cunoscută trupă de rock. „Trupa Bucium a asigurat muzica pentru acest spectacol. Sunt toate datele ca acest produs cultural nemaiîntâlnit în județul nostru să aibă succes“, a menționat Iani Gârbaciu, la o emisiune de la Gorj Tv.

  Gheorghe Gorun, consultant istoric al spectacolului de teatru

  Regia piesei va fi asigurată de un regizor cunoscut și apreciat. De asemenea, istoricul Gheorghe Gorun va fi consultant al spectacolului. „Sperăm ca acest proiect să ajungă în cât mai multe zone din țară, pentru a le prezenta un spectacol complex, care poate să fie și o lecție de istorie. Piesa este concepută și pusă în scenă de un om important al teatrului românesc, al regiei, și anume Gavriil Pinte, o poveste de om li de regizor cu care am mai lucrat. Acest om parcă lucrează cu sufletul încărcat de o grămadă de cunoaștere, de o cercetare de mai bine de o jumătate de an pentru scenariul acestui spectacol, pentru că nu vrem să ne depărtăm de la adevărurile istorice și aici vrem să-i mulțumim istoricului Gheorghe Gorun, care a fost alături de noi și este consultant al acestei piese. Am citit scenariul de mai multe ori și am avut acea senzație pe care o aveam atunci când eram mic și plecam de la un film istoric românesc, acea bucurie în suflet. Sperăm ca același sentiment să-l aibă și spectatorii noștri care vor veni la această piesă“, a mai menționat Iani Gârbaciu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: